Huurdeal Sugawara afgerond

Huurdeal Sugawara afgerond

Gepubliceerd op 21 juni 19, 17:18

ALKMAAR- Nadat AZ eerder al de komst van Yukinari Sugawara had aangekondigd, zijn vrijdag na de medische keuring de benodigde handtekeningen gezet. De Japanse jeugdinternational wordt voor één seizoen gehuurd van Nagoya Grampus, met een optie tot koop.

Sugawara speelde in de jeugdopleiding van Nagoya Grampus en maakte op 24 februari 2018 zijn debuut in het eerste elftal. In zijn eerste seizoen kwam hij uit in 22 wedstrijden (dertien keer in de Japanse J1-League en negen duels in de J1-League Cup).

International
Sugawara speelde op 20 maart 2017 zijn eerste wedstrijd als Japans international in het Onder 17-team en kwam uit op het WK Onder 17 in India. Inmiddels staat de rechtsback op negentien interlands voor zowel Onder 17, Onder 19 als Onder 20. Sugawara kwam dit jaar in vier duels uit op het WK Onder 20 in Polen.

Sugawara: ‘Fantaseren’
“Ik ben onder de indruk van de club en het stadion”, zei de Japanner na het zetten van zijn handtekening. “Ik kan nu al fantaseren dat ik hier straks op het veld sta. Het liefst ga ik zo snel mogelijk in het mooie rode tenue overwinningen boeken.”

Huiberts: ‘Goede techniek’
“Yukinari past in het profiel dat wij zoeken voor de rechtsbackpositie”, reageerde Directeur Voetbalzaken Max Huiberts. “Hij heeft een goede techniek en wil ook graag meedoen in aanvallend opzicht. Wij denken dat hij zich bij ons kan door ontwikkelen tot de uiteindelijke opvolger van Jonas Svensson.”

AZ TV
Bekijk hieronder de volledige reacties op AZ TV.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl