Idrissi Eredivisie-speler van de maand

Idrissi Eredivisie-speler van de maand

Gepubliceerd op 17 januari 20, 11:14

ALKMAAR- Oussama Idrissi is door de Eredivisie CV uitgeroepen tot Speler van de Maand december. De AZ’er was op basis van de statistieken van Opta de best presterende voetballer van de Nederlandse competitie. Uit handen van Hans Kraay Jr. kreeg Idrissi de bijbehorende bokaal. 

"Idrissi was de speler die voor het meest gevaar bij AZ zorgde", schrijft de Eredivisie. "Hij creëerde de meeste kansen uit open spel (7), nam het vaakst het doel van de tegenstander onder vuur (11 schoten) en liet andermaal zien dat hij tot de beste dribbelaars in de eredivisie behoort (11 geslaagde dribbels)."

Mijlpaal
"Zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde hij in Zwolle. Met twee doelpunten en een assist was de linksbuiten bij alle doelpunten betrokken. Voor Idrissi een persoonlijke mijlpaal: voor de tweede keer in zijn profcarrière en voor het eerst sinds 2016 was hij betrokken bij drie doelpunten in een eredivisiewedstrijd (toen namens FC Groningen tegen FC Utrecht). Inmiddels staat de teller van de buitenspeler op 9 doelpunten en 2 assists. Met nog 16 speelrondes te gaan lijkt Idrissi zijn persoonlijk record van vorig seizoen (8 doelpunten en 6 assists in 32 wedstrijden) te verbreken."

Svensson
Jonas Svensson werd samen met Idrissi opgenomen in het Elftal van de Maand december. Bekijk hieronder het complete team.


Foto's: Eredivisie