Imanol: 'AZ tot meer in staat'

Gepubliceerd op 25 november 20, 16:49

ALKMAAR- Na Arne Slot en Bruno Martins Indi schoven ook Real Sociedad-trainer Imanol Alguacil Barrenetxea, beter bekend als Imanol, en verdediger Joseba Zaldúa woensdagavond aan bij de pers. “AZ heeft fantastische spelers.”

Imanol begon zijn persconferentie met het nieuws dat Diego Maradona eerder die dag was overleden. “Sterkte aan de familie en de fans van Diego Maradona. We willen hem bedanken voor alles wat hij heeft betekend voor het voetbal. Als speler, maar ook als trainer.”

Anders
Vervolgens kreeg Zubeldúa het woord. “Nee, het is geen finale", zei hij over het affiche van donderdag. "Wat de uitslag ook zal zijn, er zijn nog meer wedstrijden. Als we winnen, doen we goede zaken. We willen onszelf altijd laten zien. De vorige wedstrijd tegen AZ speelden we goed, maar het zal nu volledig anders zijn. Ook omdat zij thuis spelen."

Onder controle
Imanol voegde daaraan toe: "AZ heeft fantastische spelers die we in de heenwedstrijd niet hebben gezien. Ik weet zeker dat ze veel druk gaan zetten. Ze zullen aanvallend willen spelen. Wij moeten hun beste spelers onder controle zien te krijgen. Als dat gebeurt, kunnen we winnen."

David Silva
Ook op de persconferentie van de Basken ging het over het ontbreken van David Silva. Imanol: “Natuurlijk is David Silva een klasse apart. Maar we trainen niet voor niets elke dag met een grote selectie. De jonge jongens moeten zijn plaats in kunnen nemen. Bijvoorbeeld Adnan Januzaj kan op zijn plek spelen.”

Heenwedstrijd
De trainer van Real Sociedad eindigde het persmoment met: "Thuis hebben we uitzonderlijk goed gespeeld. Dat proberen we opnieuw te doen. AZ is tot veel meer in staat dan dat we hebben gezien. Het is lastig om 90 minuten te spelen op de manier zoals we hebben gedaan in de heenwedstrijd. Toch gaan we het proberen."

Foto's: Real Sociedad

Wedstrijd

0
Europa League
AZ - Real Sociedad
donderdag 26 nov 2020, 21:00
Wedstrijd informatie
0