Jaaroverzicht AZ Jeugd (1/4)

Jaaroverzicht AZ Jeugd (1/4)

Gepubliceerd op 02 januari 19, 10:22

ZAANSTAD- Winterstop. De AZ Jeugd laadt de batterij op na een jaar vol hoogtepunten en leermomenten. Voordat de blik op de tweede seizoenshelft gaat, kijken we nog één keer terug op 2018. In deel 1 staan januari, februari en maart centraal.

Zondag 7 januari
Tijjani Reijnders, Jasper Schendelaar, Kenzo Goudmijn, Mees Hoedemakers, Thijs Oosting en Jelle Duin gaan met de AZ-selectie mee op trainingskamp. Later in de week komen de talenten in het Spaanse Estepona ook in actie in het oefenduel met het Zwitserse St. Gallen.

Donderdag 11 januari
In het AFAS Stadion wordt het nieuwe seizoen van de AZ Voetbalschool in de Regio afgetrapt. Ruim honderd kinderen met de droom voor AZ te spelen, krijgen een warm welkom bij de club en ontvangen een AZ-kledingpakket.


Zaterdag 13 en zondag 14 januari
AZ Onder 16 en AZ Onder 13 pakken de cup op een nieuwe editie van het AZ Internationaal Toernooi, waaraan verder onder meer FC Kopenhagen, Borussia Mönchengladbach en KRC Genk deelnemen. Ook de twee jongste AZ-teams winnen dit weekend een trofee: AZ Onder 12 en AZ Onder 11 zijn het sterkst op het Old Alkmaar Boarding Toernooi in Akersloot.

Zondag 21 januari
AZ Onder 17 legt in het Deense Odense beslag op de Suvit Cup. Met negen punten uit drie duels plaatst de ploeg zich overtuigend voor de finale, waarin BK Häcken met 3-0 wordt verslagen.


Zondag 28 januari
Net als twee weken eerder wint AZ Onder 11 een boardingtoernooi, nu op Sportcampus de Pelikaan in Zwolle. Een lekkere start van het jaar voor de ploeg die in dit seizoen werd toegevoegd aan de AZ Jeugdopleiding.

Vrijdag 9 februari
Voor het derde jaar op rij neemt een delegatie van Real Madrid University een kijkje in de AZ Jeugdopleiding. Tijdens een vijfdaags bezoek aan Nederland worden twee dagen doorgebracht op het AFAS Trainingscomplex. “Men is vernieuwend en innovatief bezig”, zegt Real Madrid-jeugdtrainer Guillermo Zaragoza. “Iedereen lijkt hier de ruimte te krijgen om te groeien: spelers én trainers. Ik zie veel dezelfde gezichten als vorige jaren, deze club gelooft in continuïteit.”

Donderdag 22 februari
Tijdens de negende editie van het AZ Voetbalschool Seminar nemen onder anderen Arne Slot en VI-hoofdredacteur/datajournalist Pieter Zwart het woord. Het enthousiasme is na afloop groot bij de ruim 400 aanwezige trainers, leiders, coördinatoren en bestuursleden uit het Noord-Hollandse voetbal.


Maandag 26 februari

Jong AZ zet een zeer sterke serie neer en boekt tegen Jong PSV de vierde zege op rij. Door de overwinning doen de beloften ook volop mee om de Bronzen Stier, waar uiteindelijk op de laatste speeldag van de derde periode naast gegrepen zou worden.

Dinsdag 13 maart
Het voormalige trainingscomplex van AZ aan de Loodpolderweg in Alkmaar gaat in vlammen op. De brandweer blijkt niet in staat het hoofdgebouw van de vuurzee te redden.

Maandag 19 maart
Met een tas vol waardevolle ervaringen keert AZ Onder 19 terug van een trip naar Italië, waar werd deelgenomen aan de Viareggio Cup. “De spelers krijgen tijdens zo’n trip inzicht in wat er nog bij moet”, vertelt trainer Koen Stam bij terugkomst in Nederland. “Daar heb je voor de toekomst heel veel aan.”

Zaterdag 31 maart
AZ Onder 11 schrijft het International Victoria ’28 Tournament op de naam. In Enschede verslaan de jongste AZ’ers onder meer PSV en KRC Genk, waarna in de finale Slavia Praag wordt geklopt.


Spelers van de Maand

Rio Hillen, Jonathan Mulder en Bram Franken worden door de AZ Jeugdopleiding verkozen tot respectievelijk Speler van de Maand januari, februari en maart.

Contractnieuws
Pantelis Hatzidiakos, Myron Boadu en Ferdy Druijf verlengen hun contracten tot medio 2021, Jelle Duin en Jeremy Helmer tot medio 2022. Jeugdspelers Vincent Regeling en Kenzo Goudmijn (beiden medio 2020) en jeugdtrainers Dennis Zwagerman en Dico Blei zetten een handtekening onder hun eerste verbintenis, inspanningsfysioloog Rick Rietveld en fysiektrainer Chris Wenker verlengen. Verder bindt de AZ Voetbalschool met Dream Team Academy en IVV Landsmeer nieuwe partners.