Jaaroverzicht AZ Jeugd (3/4)

Jaaroverzicht AZ Jeugd (3/4)

Gepubliceerd op 04 januari 19, 10:04

ZAANSTAD- Winterstop. De AZ Jeugd laadt de batterij op na een jaar vol hoogtepunten en leermomenten. Voordat de blik op de tweede seizoenshelft gaat, kijken we nog één keer terug op 2018. In deel 3 staan juli, augustus en september centraal.

Zaterdag 7 juli
Een goed begin van de voorbereiding voor Jong AZ, dat een ruime zege boekt op eersteklasser LSVV. Bij het debuut van trainersduo Michel Vonk/Koen Stam wordt het in Zuid-Scharwoude 1-5.

Zondag 12 augustus
Voorafgaand aan de Eredivisie-wedstrijd AZ - NAC Breda (5-0) wordt de AZ Jeugd voorgesteld aan het publiek. De teams lopen een ronde door het AFAS Stadion, tonen de kampioensschalen van het voorgaande seizoen en worden luid toegejuicht door de Ben-Side. AZ Onder 13 is een van de afwezige ploegen, vanwege deelname aan een toptoernooi in Bierbeek. De ploeg klopt in België onder meer Everton, Chelsea en Anderlecht en pakt knap de cup.


Vrijdag 17 augustus

BrainsFirst en AZ verbinden zich na een jarenlange samenwerking officieel aan elkaar. In het AFAS Stadion ondertekenen oprichter Eric Castien van het neurowetenschappelijk bedrijf en AZ’s Directeur Voetbalzaken Max Huiberts het contract. “BrainsFirst brengt de cognitieve capaciteiten op voetbalgebied in kaart”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Daardoor worden wij in staat gesteld ons huiswerk aan de poort nog beter te doen en bij binnenkomst van nieuwe spelers helder voor ogen te hebben welke potentie zij hebben.” Lees hier alles over de samenwerking tussen BrainsFirst en AZ.

Zaterdag 18 augustus
AZ Onder 12 sluit de eerste trainingsweek van de voorbereiding direct af met cupwinst. De jongelingen winnen het toernooi van Sleeuwijk. Mees Adrichem wordt verkozen tot Speler van het Toernooi.

Zondag 19 augustus
Na Bierbeek schrijft AZ Onder 13 ook het toernooi van Zutphen op de naam. Na zeges op PSV, Borussia Dortmund, FC Zutphen, KRC Genk en Feyenoord wordt in de finale Anderlecht na strafschoppen verslagen. Freek Entius wordt uitgeroepen tot Keeper van het Toernooi.


Dinsdag 4 september

Teun Koopmeiners wordt genomineerd voor de Golden Boy-award, de prestigieuze prijs die in het vorige seizoen naar Paris Saint-Germain-ster en huidige wereldkampioen Kylian Mbappé ging.

Zondag 30 september
Voorafgaand aan AZ – PEC Zwolle wordt de nieuwe AFAS Jeugdwand onthuld. De muur met daarop de pasfoto’s van alle spelers uit de AZ Jeugdopleiding wordt geopenbaard door de aanvoerders van de drie jongste teams uit de Alkmaarse talentenfabriek en Martijn Delahaye, Directeur Marketing & Communicatie van de hoofdsponsor.


Spelers van de Maand

Kees Smit en Ferdy Druijf worden door de AZ Jeugdopleiding verkozen tot respectievelijk Speler van de Maand augustus en september.

Contractnieuws
Jeugdspelers Mohamed Taabouni en Mees Bakker tekenen hun eerste contract en worden vastgelegd tot medio 2021. AZ bereikt ook overeenstemming met Jasper Schendelaar over verlenging met drie seizoenen. Verder keert Adam Maher terug bij de club waar hij de volledige jeugdopleiding doorliep.