Jaaroverzicht AZ Jeugd (4/4)

Jaaroverzicht AZ Jeugd (4/4)

Gepubliceerd op 05 januari 19, 10:05

ZAANSTAD- Winterstop. De AZ Jeugd laadt de batterij op na een jaar vol hoogtepunten en leermomenten. Voordat de blik op de tweede seizoenshelft gaat, kijken we nog één keer terug op 2018. In deel 4 staan oktober, november en december centraal.

Zondag 14 oktober
Op een zonovergoten AFAS Trainingscomplex wordt de dertiende editie van het AZ Voetbalschool in de Regio Toernooi gehouden. De strijd om de cup ontpopt zich tot een waar voetbalfeest, waarbij de jeugdige spelers veel fraaie acties, goals, passie en spelplezier aan de dag leggen.

Maandag 22 oktober
In Zaanstad begint het AZ O.10 Toernooi, waar gedurende drie dagen 48 Noord-Hollandse teams en 480 in actie komen. Jonge spelers met de droom voor AZ te spelen, krijgen de kans zich te laten zien voor de scouts van de Alkmaarse club.


Woensdag 31 oktober

Ferdy Druijf wordt door de trainers en aanvoerders uit de Keuken Kampioen Divisie verkozen tot Beste Talent van de eerste periode. De spits van Jong AZ was al zeker van een Bronzen Kampioensschild voor het topscorerschap, maar krijgt er na zijn sterke seizoensstart dus twee uitgereikt.

Woensdag 12 november
Voor acht AZ’ers begint de laatste interlandperiode van het jaar. Ferdy Druijf, Owen Wijndal, Tijjani Reijnders, Jasper Schendelaar, Peer Koopmeiners, Bram Franken, Kenzo Goudmijn en Mees Bakker komen in actie met Oranje Onder 20, Onder 19 en Onder 18. In totaal kregen in 2018 bijna zestig AZ-jeugdexponenten een oproep van de KNVB, van Guus Til in het grote Oranje tot de jongste jeugdteams van de bond. Het mooiste moment werd gevierd door Goudmijn, Bakker en Franken. Zij veroverden in mei de Europese titel met Oranje Onder 17.

Zaterdag 17 november
AZ-vlogger Timo neemt een kijkje in de AZ Jeugdopleiding en maakt een volledige wedstrijddag mee. Hij wordt bij de hand genomen door AZ Onder 16-verdediger Loek Postma.

Woensdag 21 november
De AZ Jeugdopleiding werkt sinds de start van het seizoen 2018-2019 samen met de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Bij beide opleidingsinstituten valt dit zo goed in de smaak dat wordt besloten deze ‘kruisbestuiving alom’ na de winterstop voort te zetten. Lees hier alles over de samenwerking.

Woensdag 5 december
Op het AFAS Trainingscomplex is de plaatsing van een footsquashcourt afgerond. Na de komst van de Under Armour Performance Playground en Teqball weer een nieuwe manier om de AZ Jeugd buiten reguliere trainingen om vaker op het veld te laten staan. Meer lezen? Klik dan hier.


Zaterdag 15 december

Op de laatste speelronde voor de winterstop wordt duidelijk dat alle AZ Jeugd-teams in de tweede seizoenshelft in de kampioenspoule spelen. Dat betekent dat zij zich gaan meten met de top van Nederland en voor het landskampioenschap kunnen gaan. AZ Onder 16, AZ Onder 14 en het ongeslagen AZ Onder 13 mogen zich bovendien winterkampioen noemen. Een officieuze titel: in januari beginnen alle teams weer op nul. Lees hier meer over de prestaties van alle jeugdteams uit de eerste seizoenshelft.

Maandag 17 december
Een groep van honderd oefenmeesters, coördinatoren en bestuurders uit het Noord-Hollandse voetbal komt bijeen voor een scholingsmoment van de AZ Voetbalschool. Lees alles over de verdiepende avond voor bovenbouwtrainers.


Spelers van de Maand

Enoch Mastoras en Jorn Berkhout worden door de AZ Jeugdopleiding verkozen tot respectievelijk Speler van de Maand oktober en november.

Contractnieuws
Promotie voor Rick Rietveld. De inspanningsfysioloog van de AZ Jeugdopleiding wordt doorgeschoven naar AZ 1, waar hij als fysieke data-analist aan de slag gaat.