Jansen: ‘Alle vertrouwen in’

Jansen: ‘Alle vertrouwen in’

Gepubliceerd op 20 mei 22, 15:22

ALKMAAR- AZ moet zondag een 3-2 achterstand goed maken om door te gaan naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Pascal Jansen blikte vrijdag terug op de heenwedstrijd en vooruit op de return. Ook sprak hij over Milos Kerkez’ basisdebuut.

In Heerenveen gaf AZ een 1-2 voorsprong uit handen en verloor het met 3-2. Toch waren er ook positieve aspecten uit het spel te halen, zag Pascal Jansen. “We speelden een zeer verdienstelijke partij. Zeker met in het achterhoofd hoe we ons hebben gepresenteerd en hoe we hebben gepresteerd in de wedstrijd tegen RKC. Dit was het AZ waar ik mij veel meer mee kan identificeren. En wij allemaal denk ik.”

Controle
AZ kwam zoals wel vaker dit seizoen eerst achter. “Zoals zo vaak kwamen we op een 0-1 achterstand, op een heel vervelend moment. We controleerden de wedstrijd. Vervolgens laten we wel gelijk zien waar we voor staan en komen we terug. Tot de negentigste minuut is er eigenlijk geen centje pijn en hebben we nergens last van. We hadden prima controle over de wedstrijd, hadden veel de bal en waren er zuinig op.”

Teleurstelling
“Uit een inschattingsfout op onze eigen helft wordt dan de 2-2 binnen geschoten. Dan zie je in het veld de teleurstelling die we weer een plek moeten geven. Vervolgens ontstaan wat hachelijke situaties die eigenlijk niet nodig zijn. Als je wat meer de rust bewaart blijf je daar van weg. Maar dat krijgen we niet voor elkaar en vervolgens valt hij op fraaie wijze alsnog binnen.”

Basisdebuut Kerkez
De coach stond ook stil bij het basisdebuut van Milos Kerkez. “Ik ben enorm trots op zijn prestatie. Zeker als je met deze lading je debuut moet maken in een uitwedstrijd in Heerenveen. Hij traint natuurlijk al geruime tijd bij ons mee en ik heb wel een stijgende lijn geconstateerd bij hem. Gisteren was het moment daar om hem de kans te geven, omdat Owen niet inzetbaar was en die kans heeft hij met beide handen gegrepen.”

Inzetbaarheid Sugawara & Kerkez
Kerkez kreeg gisteren een tik en moest geblesseerd het veld verlaten. “Hij is nu aan het herstellen van de tik die hij gisteren kreeg en we gaan straks de balans weer opmaken.” Ook voor Yukinari Sugawara is het nog even afwachten hoe hij er zondag voor staat. “Yuki heeft last van zijn knie, daar is wat vochtvorming. We moeten dat per dag beoordelen en zijn voorzichtig met hem.”

Owen Wijndal
Aanvoerder Owen Wijndal ontbrak in de selectie in de wedstrijd tegen Heerenveen vanwege klachten in zijn liesstreek. “Dat speelt al langer, maar donderdag kon hij gewoon niet spelen”, lichtte Jansen toe. “Het zal erom spannen of hij er zondag wel bij is. We gaan morgen de balans opmaken.”

‘Hebben er alle vertrouwen in’
“We hebben alle vertrouwen in de returnwedstrijd, ondanks alle negatieve emoties die natuurlijk wel boven komen drijven. We hebben aangetoond dat we in staat zijn Heerenveen de baas te zijn. Alleen is het zaak dat je ze de baas blijft over de hele wedstrijd en niet die laatste vijf minuten laat ontstaan. We hebben dit seizoen vaker laten zien dat we vanuit een geslagen positie terug kunnen komen en dat zal zondag wederom moeten gebeuren.”


Live
AZ - Heerenveen begint zondag om 14:30 uur. Seizoenkaarthouders bezoeken deze wedstrijd gratis. Ook is het nog mogelijk losse kaarten te bestellen. De wedstrijd is live te zien op ESPN en te volgen via het Twitter-kanaal van AZ. Ook is het mogelijk via Juke mee te luisteren naar AZ Radio.

Wedstrijd

2
Nacompetitie
AZ - sc Heerenveen
zondag 22 mei 2022, 14:30
Bestel nu Wedstrijd informatie
0