Jansen: 'Bruno eerste aanvoerder'

Jansen: 'Bruno eerste aanvoerder'

Gepubliceerd op 20 juli 22, 17:54

ALKMAAR- Met de officiële start van de Europese campagne in het verschiet schoven Pascal Jansen en Bruno Martins Indi woensdagmiddag in het AFAS Stadion aan voor een persconferentie. Het tweetal sprak met de aanwezige media over het aanstaande UEFA Conference League-treffen met FK Tuzla City. "Heeft nog wat tijd nodig."

Martins Indi draagt komend seizoen de aanvoerdersband, zo onthult Jansen. "Hij was vorig jaar al de tweede man achter Owen Wijndal en is bij uitstek een echte teamspeler. Daarnaast heeft hij een goed karakter, brengt veel ervaring met zich mee en is hij een verlengstuk van mijzelf en de rest van de staf. Bruno is nu dan ook onze eerste aanvoerder."

Analyses
Met Tuzla City treft AZ een relatief onbekende tegenstander. Toch zorgt dat niet voor hordes in de analysemogelijkheden. Jansen: "De Bosnische competitie is er niet één die bij ons allemaal in het oog springt, maar zodra ze uit de koker rolden gingen wij gelijk ons huiswerk doen. Daarin hebben we veel mogelijkheden en dat was nu niet anders. Zo waren we onder meer aanwezig bij hun vorige Conference League-duel met SP Tre Penne en hebben daar onze analyses op losgelaten."

Jansen: 'Staat ons een uitdaging te wachten'
Daaruit blijkt dat AZ een strijdlustige opponent treft. “Het is een fysiek sterke ploeg dat bestaat uit echte vechters, iets waar clubs uit die regio ook om bekend staan. Er staat ons een uitdaging te wachten." Martins Indi sluit zich bij deze woorden aan. "Ze beschikken over wilskracht, spelen agressief en hebben veel lengte in de ploeg. Daartegen moeten we ons wapenen, maar we gaan uit van onze eigen kwaliteiten."

Aanwinsten
Nieuwkomers Jens Odgaard, Mayckel Lahdo en Mees de Wit kunnen donderdag hun eerste officiële minuten als AZ’er maken. "We zijn hartstikke blij dat ze er zijn", vertelt Jansen over zijn aanwinsten. "Ze wilden graag naar AZ komen en geven hun ambities met deze stap een boost. Ze moeten nog aan een aantal zaken wennen, maar we zijn heel tevreden over hen."

Bijdragen aan het team
Martins Indi vult aan: "De nieuwe jongens passen zich goed aan en versterken ons met de kwaliteiten die zij meebrengen. Zij moeten zich welkom voelen, maar zelf ook aantonen te kunnen bijdragen aan het team. Dat is heel belangrijk."

Pavlidis, Karlsson en Sugawara
Ook heeft Jansen nieuws over de beschikbaarheid van zijn spelers. Zo is de afgelopen week ziekige Vangelis Pavlidis weer volledig inzetbaar, maar ontbreken Jesper Karlsson en Yukinari Sugawara nog altijd. "We moeten nog even geduld hebben voordat zij weer in groepsverband op het veld verschijnen. Jesper heeft spierletsel en er wordt dag en nacht door hemzelf en onze specialisten aan zijn herstel gewerkt. Hetzelfde geldt voor Yuki, al is hij wel iets verder in dat proces. Het heeft nog wat tijd nodig."

Voorkeur
Tot slot geeft Jansen duidelijkheid over wie momenteel zijn eerste doelman is. "We hebben afgelopen week uitgesproken dat Hobie Verhulst voorlopig de voorkeur krijgt. Dat is donderdag ook het geval."


Live
AZ - FK Tuzla City begint donderdag om 20:30 uur. De wedstrijd is live te zien op RTL 7 en te volgen via AZ's Twitter-account en AZ Radio. Ook zijn er nog kaarten verkrijgbaar. Klik hier om jouw ticket te scoren!

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl 

Wedstrijd

1
UEFA Europa Conference League
AZ - Tuzla City
donderdag 21 jul 2022, 20:30
Bestel nu Wedstrijd informatie
0