Jansen: ‘Continuïteit belangrijk’

Gepubliceerd op 15 januari 21, 14:08

ALKMAAR- Pascal Jansen blikte vrijdagmiddag vooruit op het treffen met ADO Den Haag van zaterdag. In een digitaal persmoment besprak de AZ-trainer de zege op PSV, de uitdagingen voor zijn ploeg en het drukke programma in januari. “Zijn we gewend.”

“Hij was in ieder geval lekker”, blikte Jansen terug op de 1-3 overwinning op PSV. “En belangrijk, want nu houden we de aansluiting met de bovenste ploegen in de Eredivisie.” Echt lang stond de oefenmeester niet stil bij de overwinning, want al snel ging het over de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Mentaal
“Nu moeten we die overwinning een goed gevolg geven tegen ADO”, zei hij. “We moeten ervoor zorgen dat de wedstrijd tegen PSV niet voor niets is geweest. Daar ligt de grootste uitdaging: laten zien dat we na het spelen van een topduel in staat zijn de wedstrijden erna met dezelfde intenties te spelen. We weten wat we inhoudelijk kunnen brengen, technisch en tactisch gezien. Ook fysiek staan we er goed op, maar de mentale component is het allerbelangrijkst. Tegen ADO, maar eigenlijk in de hele maand januari.”

Continuïteit 
Voor Jansen is de continuïteit in zijn ploeg daarbij heel belangrijk. “De ploeg die we tegen PSV hebben gezien, gaat ook tegen ADO het veld in. Dus naar continuïteit ben ik zeker op zoek, maar we moeten goed in de gaten houden dat de spelers fris blijven en kunnen brengen waartoe ze in staat zijn. Onze jongens staan er goed op.”

Ritme
In januari volgen de wedstrijden elkaar in rap tempo op. AZ is een dubbel programma gewend en dat kan een voordeel opleveren. Jansen: “Dat denken wij wel. Wij zijn dit ritme al gewend en ADO niet. Wij zijn van mening dat we weer een hoge intensiteit aan de dag kunnen leggen, ondanks dat we pas net weer een paar dagen onderweg zijn.”

ADO Den Haag
Met de komst van onder anderen Daryl Janmaat, Marko Vejinovic en Juan Familia-Castillo, die de eerste seizoenshelft nog bij AZ speelde, heeft ADO recent een metamorfose ondergaan. “Er is een andere coach en ze hebben nieuwe spelers, dus er is het nodige veranderd. Wij hebben ons huiswerk gedaan en hun wedstrijden gezien, ook onder de nieuwe coach. Natuurlijk zijn wij goed voorbereid, alleen gaan wij sowieso uit van eigen kracht." 

Fitheid
Tot slot besprak Jansen de fitheid van zijn team. "We kunnen over dezelfde selectie als tegen PSV beschikken. Dat verandert niet." 

Live
AZ - ADO Den Haag begint zaterdag om 21:00 uur. De wedstrijd in het AFAS Stadion is live te zien op ESPN en te volgen via het Twitter-account van AZ. 


Wedstrijd

2
Eredivisie
AZ - ADO Den Haag
zaterdag 16 jan 2021, 21:00
Wedstrijd informatie
1