Jansen: 'Dat maakt mij heel erg trots'

Jansen: 'Dat maakt mij heel erg trots'

Gepubliceerd op 20 januari 22, 00:53

ENSCHEDE- Pascal Jansen reageert na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Twente voor de camera van AZTV. De oefenmeester is blij met het resultaat en vooral trots op hoe zijn ploeg voor de dag is gekomen. 

AZ won woensdagavond met 1-2 van FC Twente tijdens de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. "De doelstelling is bereikt, we wilden heel graag door naar de volgende ronde. Als je dan ziet hoe we voor de dag komen en ons presenteren in het spel, dat maakt me dat heel erg trots", aldus Pascal Jansen. "We hebben gedomineerd in alle facetten. Als je dan met een klein kritisch ook kijkt dan is de eindfase niet goed genoeg voor wat je op het veld etaleert", aldus Jansen. 

Afgekeurd doelpunt
AZ leek in de eerste helft al op een 0-1 voorsprong te komen na een goede goal van Jesper Karlsson. De arbitrage keurde deze echter ten onrechte af, zo bleek later. En het vangnet dat normaal gesproken de VAR heet, doet tijdens het Bekertoernooi pas in de kwartfinale zijn intrede. "Dat verbaasde ons ook, want Jesper was ruim van tevoren vertrokken. Gelukkig sta je aan het einde van de streep toch met een overwinning en ga je door naar de volgende ronde." 

Beste man van het veld
Vooropgesteld dat iedereen erg goed speelde, sprong er één man bovenuit bij Jansen. "Als ik iemand moet noemen, dan wil ik toch graag Aslak (Witry, red.) noemen. Hij heeft op een positie gespeeld waar hij bij ons nog niet op heeft gespeeld, maar in trainingen zien we wel dat hij daar prima uit de voeten kan. Dat hij zichzelf vandaag zo presenteert, daar ben ik wel heel blij mee." 

Bekijk het hele interview met de hoofdtrainer hieronder.