Jansen: 'Dé wedstrijd waar het om gaat'

Jansen: 'Dé wedstrijd waar het om gaat'

Gepubliceerd op 27 mei 22, 14:35

ALKMAAR- AZ verloor donderdagavond met 2-1 van Vitesse en moet dat resultaat zondag in eigen huis zien recht te zetten. Pascal Jansen keek vrijdag terug op de wedstrijd, stond stil bij Bruno Martins Indi's oproep voor Oranje en sprak over de fitheid van de selectie. 

"Ik vond dat wij ietwat onwennig begonnen, maar vervolgens wel in de wedstrijd groeiden", kijkt Jansen terug op de heenwedstrijd van donderdagavond. "Op een geheel onverwacht moment kregen we een dreun te verwerken met een goal die we nota bene zelf inleiden. Maar zoals zo vaak blijven we goed in de wedstrijd en maken we in de tweede helft onze goal. Ik denk dat we op z'n minst toch wel recht hadden op een gelijkspel, maar dat is niet gelukt omdat we in de slotfase tegen een onverwachte goal aanliepen."

Fredrik Midtsjø
Fredrik Midtsjø moest in Arnhem het veld vroegtijdig verlaten met een blessure. Het is voor zondag nog een groot vraagteken of hij kan spelen. Jansen: "We hebben vanochtend een eerste beoordeling gehad en vannacht toen we terugkwamen is er al het een en ander gebeurd. Er is wel wat schade. Later vandaag heeft hij een MRI-scan die voor duidelijkheid moet zorgen. De voortekenen zijn niet gunstig, maar ik heb van de medische staf nog niet gehoord dat ik een rood kruis door zijn naam moet zetten."

Owen Wijndal & Yukinari Sugawara
Aanvoerder Owen Wijndal ontbrak de afgelopen wedstrijden in de play-offs maar komt dichterbij zijn comeback. "Owen heeft vandaag getraind. We moeten even kijken hoe hij daarop reageert en of dat een vervolg gaat krijgen", laat Jansen weten, die ook nog in afwachting is van de inzetbaarheid van Yukinari Sugawara. "Ik hoop zondag wel een beroep op hem te kunnen doen."

Nederlands Elftal
Jansen stond ook even stil bij de nominatie van Bruno Martins Indi bij het Nederlands Elftal. "Bruno zocht me op, hij kwam het vertellen. Hij had even daarvoor de bondscoach gesproken. Ik ben apetrots op hem. Vorig seizoen kwam hij bij ons en was het één van zijn doelen om terug te keren bij het Nederlands Elftal. Het is heel mooi voor hem dat dat werkelijkheid is geworden." 

Bruno Martins Indi keert na vijf jaar afwezigheid weer terug bij Oranje / Foto: ANP


Afscheid Teun Koopmeiners
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse neemt Teun Koopmeiners afscheid van het AZ-publiek. De middenvelder maakte afgelopen zomer een transfer naar Atalanta Bergamo. "Ik ben erg blij om Teun weer te zien zondag. Ik heb een goede relatie met Teun. Hij is een belangrijke speler voor AZ geweest en verdient natuurlijk een prachtig afscheid. Ik hoop ook dat alle supporters daar hun handen aan stuk klappen en dat hij dat kleine beetje geluk meebrengt waardoor wij dat Europese ticket behalen." 

Finale
"Dit is natuurlijk dé wedstrijd waar het om gaat", besluit de trainer. "Helaas is het scenario hetzelfde als in de halve finale, waarin we in ons eigen stadion ervoor moeten zorgen dat we alsnog als winnaar uit de strijd komen. We willen het heel graag en we gaan er alles, maar dan ook echt alles aan doen. En daar hebben we alles en iedereen bij nodig aankomende zondag."

.

Wedstrijd

Nacompetitie
AZ - Vitesse
zondag 29 mei 2022, 14:30
Bestel nu Wedstrijd informatie