Jansen: 'Een do or die-wedstrijd'

Gepubliceerd op 06 februari 23, 16:43

ZAANSTAD- Na het spektakelstuk van vorige week staan AZ en FC Utrecht dinsdag 7 februari opnieuw tegenover elkaar. In het AFAS Stadion wordt om 18:45 uur afgetrapt voor het bekeraffiche. Pascal Jansen en Tijjani Reijnders blikken vooruit op dit duel. "We willen door naar de volgende ronde."

Na de knotsgekke 5-5 in de Eredivisie strijden beide ploegen nu om een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. 

Do or die
"Wat wel een wezenlijk verschil is nu is dat dit een do or die-wedstrijd is", vergelijkt Jansen het affiche van morgen met de vorige ontmoeting. "Wij gaven in de vorige wedstrijd ruimtes weg die we normaliter niet weggeven. Dat zijn dingen die je bespreekt, analyseert en meeneemt naar een volgende partij. In de vorige partij hebben we ook de cliché-les geleerd dat je toch elke keer weer supergeconcentreerd aan een duel moet beginnen. Je moet niets laten lopen, de kleinste details kunnen bepalend zijn."

Reactie
Ook Tijjani Reijnders blikt nog even terug op de vorige krachtmeting met FC Utrecht. "Eén van de gekste wedstrijden ik in mijn carrière heb gespeeld. We hebben het ze te makkelijk gemaakt en te veel ruimte weggegeven. Je scoort er vijf, maar je krijgt er ook vijf tegen. Daar hebben we het wel even over gehad. We hebben veel geanalyseerd. Morgen verwacht ik een Utrecht dat je altijd kan verwachten, met veel passie en strijd. Wij moeten een goed antwoord geven op onze laatste wedstrijd en daar zijn we klaar voor."

Blessures
Pascal Jansen stond ook nog even stil bij de blessures. "Ik ontving gisteren optimistische berichten over Bazoer, maar het is nog niet voldoende. Ik verwacht dat hij er vrijdag ook nog niet bij is. Barasi sluit vandaag weer aan en traint weer mee. We moeten nog even afwachten hoe het staat met Mihailovic. Het ging gisteren weer beter maar de vraag is of de wedstrijd tegen Utrecht niet te vroeg komt. Excelsior is reëler."

Centraal achterin
Tegen FC Volendam begon Wouter Goes in de basis. Of de 18-jarige verdediger tegen FC Utrecht ook in de basis begint, liet Jansen nog in het midden. "We moeten niet vergeten dat Wouter 18 jaar is en voor het eerst op dit niveau moet acteren. We denken dat hij dat aankan, zeker als je kijkt naar de wedstrijden die hij bij Jong heeft gespeeld. Hij heeft aangetoond veel wedstrijden te kunnen spelen en goed te kunnen herstellen. Ook in een korte periode. Maar een referentie op het hoogste niveau hebben we niet. Feit is dat hij behoorlijk bevraagd wordt in zo'n wedstrijd want het is een niveau dat hij nog niet kent."

'Beker leeft'
Reijnders kijkt al uit naar de krachtmeting. "De beker is de snelste weg naar een prijs en naar Europees voetbal. Dat leeft dus zeker in de groep. We hebben er allemaal veel zin in en willen verder naar de volgende ronde. Je gaat het wel aan als elke andere wedstrijd, maar je weet dat het een knock-outwedstrijd is. We moeten meteen scherp zijn."


Live
Voor de bekerwedstrijd zijn nog tickets beschikbaar. Bestel jouw ticket(s) nu en help AZ naar de kwartfinale!


Wedstrijd

1
KNVB Beker
AZ - FC Utrecht
dinsdag 7 feb 2023, 18:45
Bestel nu Wedstrijd informatie
2