Jansen: 'Een interessant duel'

Jansen: 'Een interessant duel'

Gepubliceerd op 05 augustus 22, 14:14

ALKMAAR- AZ opent het Eredivisie-seizoen op zondag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Trainer Pascal Jansen blikt vooruit op het duel en praat over het afscheid van Midtsjø, de komst van Bazoer en natuurlijk de aankomende tegenstander. "Een interessant duel."

Zondagmiddag sluiten AZ en Go Ahead Eagles speelronde 1 van het nieuwe Eredivisie-seizoen af. 

Emotioneel
Fredrik Midtsjø maakte deze week de stap naar Galatasaray SK. De middenvelder speelde vijf jaar voor AZ en het was dan ook een emotioneel afscheid, betoonde Jansen. "Fredrik heeft natuurlijk heel veel betekend voor onze club. Hij heeft zich goed ontwikkeld en nu een mooie stap gemaakt naar een Turkse topclub. Hij is nog steeds hartstikke belangrijk geweest voor ons. We gaan hem missen."

Bazoer
Met het aantrekken van Riechedly Bazoer kwam er direct versterking op het middenveld bij. "Riechedly heeft in de afgelopen jaren bij Vitesse natuurlijk laten zien dat hij tot de top van de Eredivisie kan behoren. Dat deed hij wel op een andere positie, in een driemansverdediging. Bij ons komt hij voor het middenveld. Daar gaat hij ons helpen en versterken. In de gesprekken die we hebben gehad heb ik een prima indruk van hem gekregen."

Go Ahead Eagles
"Een interessant duel", blikt Jansen vooruit op zondag. Ze hebben een nieuwe trainer en het is een club die het vorig seizoen prima heeft gedaan in de Eredivisie. Ze hebben keurig stand gehouden en natuurlijk rijken de ambities daar verder om een stabiele Eredivisie-ploeg te worden."

Seizoenstart
De vorige seizoenen kende AZ niet altijd een optimale start van het Eredivisie-seizoen. "Dan ben je eigenlijk vanaf het begin aan het inhalen. Dat is iets wat we nu ten koste van alles willen voorkomen. De mindset om dat te willen voorkomen is absoluut heel belangrijk. Ik hoop dat de ploeg er nu beter voor staat om zo'n Eredivisie-begin goed op te pakken. Dat we de nodige punten pakken en goed in de wedstrijd blijven zitten."

Thuiswedstrijd
Voor de eerste wedstrijd van het seizoen zijn nog kaarten beschikbaar. Scoor jouw ticket nu en help AZ het Eredivisie-seizoen goed te beginnen!Wedstrijd

Netherlands Eredivisie 2022/2023
AZ - Go Ahead Eagles
zondag 7 aug 2022, 16:45
Bestel nu Wedstrijd informatie