Jansen: 'Enorme vechtploeg'

Jansen: 'Enorme vechtploeg'

Gepubliceerd op 26 november 21, 12:53

LIBEREC- Nu poulewinst en overwintering in de Conference League is veiliggesteld, gaat bij AZ de volledige focus op de Eredivisie. Zondag wacht een bezoek aan Vitesse. Pascal Jansen verwacht een interessante strijd. Hij vertelt over onder meer de kwaliteiten van de Arnhemmers en de fitheid van Håkon Evjen.

Net als AZ pakte Vitesse donderdag een belangrijk punt in de Conference League. De ploeg speelde met 3-3 gelijk tegen Stade Rennes en is nog altijd in de race om plek twee. “Ik zag vanmorgen het woord stuntploeg voorbijkomen en dat vind ik heel treffend voor de fase waarin Vitesse verkeert. Ze hebben gestunt tegen Tottenham en gister knokken ze zich van 3-1 achter naar 3-3. Ook in de Eredivisie hebben we gezien dat zij een enorme vechtploeg hebben.”

Veerkracht
Nooit opgeven is een eigenschap die Vitesse kenmerkt, ziet Jansen. “Veerkracht en vechtlust zijn belangrijke eigenschappen voor een team. Gelukkig zie ik dat bij mijn eigen ploeg ook regelmatig terugkomen, dat we in staat zijn ons vanuit een vervelende situatie terug te knokken. Dat belooft dus wat voor dit weekend.”

Handenbinder Openda
Een van de blikvangers bij de Arnhemmers is Loïs Openda, de spits die tegen Rennes ook weer scoorde. “Hoe we ons tegen zulke spelers wapenen? Goed geconcentreerd spelen samen. We hebben ook goede verdedigers die een spits als Openda moeten kunnen afstoppen. Maar hij is inderdaad een handenbinder en aan ons de taak hem het scoren te beletten.”

Vroeg succes
Jansen hoopt dat AZ de positieve energie van de groepswinst in de Conference League meeneemt naar het GelreDome. “Dat zal moeten blijken, maar uiteraard is een succes altijd welkom en dat hebben wij gisteren bereikt. Het is toch een vrij bijzondere prestatie om al in de vijfde speelronde overwintering veilig te stellen. Dat vertrouwen moeten we zeker meenemen naar het weekend.”

Evjen
De man van de gelijkmaker tegen Jablonec is onzeker voor het duel met Vitesse. Evjen kreeg een harde tik en viel na een uur uit. “We vliegen zo terug naar Nederland. Daar gaat een aantal jongens trainen en een aantal gaat vanavond spelen bij Jong AZ. Dan maken we de balans op over de fitheid van de ploeg. Vooralsnog ziet het er aardig uit, behoudens de situatie van Håkon. Daar moeten we nog even goed naar kijken, want hij werd flink geraakt, had veel pijn en had echt last.”

Prima ingevuld
Evjen stond net als Aslak Witry in de basis. Jansen was tevreden over de twee. “Het pakte goed uit, maar dat verbaasde me niet. Aslak is een speler die al geruime tijd op de deur klopt en hetzelfde geldt voor Håkon. De tijd was nu rijp om twee jongens uit de basisploeg te halen en hun vervangers hebben dat prima ingevuld. Nu ga ik met de staf weer de balans opmaken om te kijken wat het beste is voor de wedstrijd tegen Vitesse.”


Live
Vitesse - AZ begint zondag om 20:00 uur. De wedstrijd is live te zien bij ESPN. Mis niet door de social media-kanalen van AZ te volgen:

Twitter
Instagram
Facebook
YouTube