Jansen: ‘Compliment naar groep’

Gepubliceerd op 08 mei 21, 23:03

ALKMAAR- AZ won zaterdagavond met tien man van Fortuna Sittard. Na afloop sprak Pascal Jansen over de driepunter, de rode kaart voor Ramon Leeuwin en de gevolgen daarvan. “Compliment naar de groep toe."

“We hebben lang met tien man moeten spelen", begon de AZ-trainer. "Maar ik heb net de beelden teruggezien en het aantal uitgespeelde kansen voor de tegenstander viel op zich mee. Je weet dat je het zwaar gaat krijgen als je bijna een helft lang met zijn tienen aan de slag moet. We waren ook niet zo comfortabel aan de bal als dat we tegen bijvoorbeeld Willem II waren. Dat maakte voor mij het verschil.”

Compliment
Na de rode kaart van Leeuwin moest AZ schakelen. Jansen: “Als ik zie hoe Jordy Clasie het dan moeiteloos invult, terwijl hij van origine middenvelder is, is dat een compliment naar de groep toe. We schakelen heel snel en weten de rust te vinden in de organisatie. We zijn gaan knokken met elkaar voor een goed resultaat.”

AZ TV
Bekijk hieronder het complete interview met Jansen na afloop van AZ - Fortuna Sittard. Ook Marco Bizot verscheen na het Eredivisie-duel voor de camera.