Jansen: 'Hij staat onder de lat'

Jansen: 'Hij staat onder de lat'

Gepubliceerd op 17 augustus 21, 18:59

GLASGOW- Vlak voor de afsluitende training op Celtic Park namen Pascal Jansen en aanvoerder Teun Koopmeiners dinsdagmiddag tijd voor de Nederlandse en Schotse pers. Over de atmosfeer, de opstelling en de afschaffing van de uitdoelpunten-regel. "Wij willen gewoon winnen." 

Captain Koopmeiners trapte het persmoment af in de Jock Stein lounge van Celtic Park. “Ik ben fit en klaar voor de wedstrijd. We spelen tegen een grote club, helemaal in deze fase van de Europa League. Het gaat interessant worden, zeker gezien het feit dat de uitdoelpunten-regel is komen te vervallen.”

Atmosfeer
De verwachting is dat er woensdagavond ruim 50.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn bij Celtic - AZ. Koopmeiners: “Het is fantastisch om als voetballer voor zo’n grote menigte te spelen. Ik hoef me er mentaal niet op voor te bereiden, ik ga er zeker van genieten.”

Beste scenario
“We hebben vaker grote wedstrijden gespeeld en een lange voorbereiding achter de rug", voegde hij daaraan toe. "We spelen altijd om te winnen, dat is het beste scenario. Zoals ik al zei gaat het om een tweeluik, maar we gaan zeker voor de winst.”

Klaar
In het uitduel met RKC begon Koopmeiners nog op de bank. “Ik heb met de trainer vooral over de wedstrijd tegen Celtic gesproken. Er staat iets heel belangrijks voor ons te wachten. Daar ben ik op gefocust. Ik ben in ieder geval klaar om te spelen.”


Jansen
Na Koopmeiners was het de beurt aan Jansen. De oefenmeester blikte nog even kort terug op de nederlaag tegen RKC. “Ik schrok van het feit dat ik mijn ploeg van de voorbereiding niet herkende. Ik heb aangegeven dat ik dat niet zag aankomen. Het was wel de realiteit. De spelers krijgen van mij altijd 24 uur om te rouwen. Dat hebben we gedaan en daarna zijn we verder gegaan. De focus is volledig op Celtic. Er zullen wel een aantal dingen anders zijn. Of dat met de opstelling te maken heeft? Mogelijk.”

Celtic
Over de tegenstander van woensdagavond zei Jansen: “We kijken altijd naar ons eigen spel, maar hebben Celtic uitgebreid geanalyseerd. Ze hebben een nieuwe coach en ze spelen heel leuk. Dat is knap in zo’n korte periode. En daarnaast: 50.000 mensen op de tribune heeft zeker invloed op de atmosfeer. Wij kijken ernaar uit.”

Vindahl
Tot slot gaf Jansen alvast één speler in zijn basiself prijs. Ondanks dat aanwinst Peter Vindahl mee is gereisd naar Schotland, zal hij niet starten woensdagavond. “Hij is pas een paar dagen bij ons en we geven hem nog even de tijd. Hobie Verhulst staat onder de lat.”