Jansen: 'Honderd procent van overtuigd'

Jansen: 'Honderd procent van overtuigd'

Gepubliceerd op 10 mei 22, 15:09

ZAANSTAD- Pascal Jansen stond dinsdagmiddag in de aanloop naar FC Utrecht - AZ de pers te woord. De uitwedstrijd begint woensdag om 20:00 uur. Jansen over de fitheid van zijn selectie, de schorsing van Jordy Clasie en strijd om de vierde plaats.

Zondag speelde AZ met 2-2 gelijk tegen Ajax. Na afloop was sprake van teleurstelling dat de 2-1 van Håkon Evjen niet de winnende goal bleek te zijn. Wel was Jansen positief over het optreden van de Noor. "Ik was blij met onze prestatie in de tweede helft en daarin had hij een belangrijk aandeel. Ik ben ook blij voor hem dat hij in zo'n wedstrijd aangetoond heeft waartoe hij in staat is. Håkon hield zich in een topper goed staande."

Fitte selectie
Ook de fitheid stelde Jansen tevreden, want AZ kwam ongeschonden uit de strijd. "Vandaag stonden we voor het eerst in lange tijd met 23 veldspelers en vier keepers op het veld. Ook Yusuf Barasi trainde weer mee. Mooi om te zien dat we in de eindfase van het seizoen met een volledige groep kunnen trainen. Je ziet ook wel wat teams die daar moeite hebben, dus ik prijs me gelukkig dat wij alles op het veld hebben staan. Jelle Duin zit morgen ook voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie."

Clasie geschorst
Wel moet AZ het tegen Utrecht doen zonder Jordy Clasie. Hij kreeg zondag ongelukkig geel en is woensdag geschorst. 
"Sneu voor Jordy, vooral door de manier waarop. Het was namelijk wel een harde tackle, maar vooral ook fair. Hij is dus helaas niet beschikbaar en Jordy is een belangrijke speler, maar je weet dat je ook die weleens moet missen gedurende een seizoen. Tijjani kan zich klaarmaken om woensdag te gaan starten."

Geen garantie
Eerder dit seizoen imponeerde AZ tegen FC Utrecht. In oktober werd het 5-1 in het AFAS Stadion. "Dat was een prachtige wedstrijd met mooie goals, een prima eindstand en goed spel van onze kant. Daar denken we met veel plezier aan terug, maar je weet hoe het werkt: wat in het verleden is gebeurd biedt geen enkele garantie voor de toekomst. We zullen er woensdag weer heel hard voor moeten werken."

Accenten
Utrecht staat op de ranglijst bovendien maar twee plaatsen onder AZ en is al zeker van deelname aan de play-offs. "Sinds de tijd dat we elkaar in de Eredivisie troffen is niet alleen bij ons veel gebeurd, maar zeker ook bij FC Utrecht. Zij houden er nu wat andere accenten op na. Wij hebben ons daar goed op voorbereid en dan zal morgen blijken wat daar valt te behalen."

Goalgetter
Vangelis Pavlidis lijkt een van de mannen in vorm bij AZ. Hij scoorde in vier van de laatste vijf wedstrijden en was ook zondag tegen Ajax weer trefzeker. Ook is hij sinds zijn Eredivisie-debuut in 2019 de speler met de meeste 'non-penalty-goals'. "Wat dat zegt? Dat wij een spits in huis hebben die een hoop goals kan maken en hopelijk hier nog veel mooie dingen gaat laten zien. Deze statistiek toont wel aan dat hij een goalgetter is."

Martins Indi
Ook Bruno Martins Indi was zondag van de partij, nadat er eerder wat twijfels waren rond zijn fitheid. "Ik heb veel respect voor Bruno, die de afgelopen weken toch met wat klachten de wedstrijden in is gegaan. Afgelopen weekend bleef hij in het topduel met Ajax ook weer negentig minuten overeind. Hij was weer belangrijk voor de ploeg en daar heb ik alleen maar respect voor. Hij werkt er ook hard voor."

Ervaring
Martins Indi geldt dit seizoen ook als een van de routiniers die de ploeg op sleeptouw moeten nemen. "Het coachen van de jongere jongens is een van zijn taken in de selectie. Hij heeft veel ervaring en daar profiteren we dagelijks van. Niet alleen de jongere spelers, maar eigenlijk iedereen en ik als coach en de rest van de staf net zo goed. Daar kunnen wij allemaal van leren."

100% overtuigd
AZ wacht nog twee wedstrijden in de reguliere competitie, waarvan het duel met FC Utrecht dus de eerste is. De ploeg werkt met vertrouwen naar het competitieslot toe. "Wij hebben in een eerder stadium al kansen gehad het meer naar ons toe te trekken, maar het is nu nog steeds mogelijk. Wij zijn er honderd procent van overtuigd dat wij bij twee goede resultaten een Europees ticket pakken."


Live
FC Utrecht - AZ begint woensdag om 20:00 uur. De kaartverkoop voor het uitvak is inmiddels gesloten. De wedstrijd is ook te volgen via AZ Radio, AZ's Twitter-kanaal en ESPN.

Wedstrijd

2
Eredivisie
FC Utrecht - AZ
woensdag 11 mei 2022, 20:00
Wedstrijd informatie
2