Jansen: ‘Hunkeren hiernaar’

Gepubliceerd op 12 januari 21, 15:55

ZAANSTAD- Na de stroeve competitiehervatting bij PEC (1-1), wacht AZ woensdag een bezoek aan PSV. Trainer Pascal Jansen blikte dinsdag in een digitaal persmoment vooruit op de eerste Eredivisie-topper van het seizoen.

“Dit zijn de duels waarnaar je uitkijkt”, zegt Jansen over de eerste competitietopper in tien maanden. “De spelers hunkeren ernaar, ook door het feit dat we dit soort duels al een tijd niet hebben gespeeld. Door de resultaten uit het vorige seizoen is er bij de groep ook veel vertrouwen.”

Bijzondere prestatie
In het seizoen 2019-2020 won AZ immers alle duels met PSV, Ajax en Feyenoord. “Een bijzondere prestatie, ook omdat we het deden met tien goals voor en nul tegen. We gaan er alles aan doen om dat te evenaren en weer met goede cijfers aan de haal te gaan.”

Vorige treffen
In Eindhoven werd in oktober 2019 een 0-4 zege geboekt. “Daar zat alles in. Wij maken twee goals vlak voor rust, zij krijgen rood na een VAR-moment… Dat waren momenten die de dynamiek van die wedstrijd beïnvloedden, maar bovenal waren we die dag als team vrij sterk.”


Liefhebber
In het huidige seizoen staan de zaken er anders voor, met een PSV dat tweede staat en zes punten meer heeft dan AZ. Jansen is ook onder de indruk van de Eindhovenaren. “Ik heb zondag gekeken en was als liefhebber enthousiast. Zij kwamen in Amsterdam vooral heel goed uit de startblokken, al werd dat ook weer omgedraaid.”

Plan
“PSV heeft een herkenbare speelstijl waarin dezelfde intenties steeds zichtbaar zijn. Dat was tegen Ajax niet anders. Het systeem is wel gewijzigd ten opzichte van vorige jaren en vrij ongebruikelijk in Nederland. Zo dwingen zij eigenlijk iedere tegenstander tot aanpassingen. De afgelopen dagen zijn wij druk bezig geweest met de vraag hoe wij dat gaan beantwoorden en we gaan ervan uit dat ons plan gaat werken.”

Weerzien
In het Philips Stadion wacht Jansen een weerzien met zijn oude club, waar hij jeugdtrainer en hoofd jeugdopleiding was. “Ik heb het bij PSV vijf jaar goed naar mijn zin gehad en kijk ernaar uit de mensen te begroeten die ik een tijd niet gezien heb. Zo lopen in de A-selectie wel wat jongens rond waarmee ik nog heb gewerkt.”

Vlaar
Jansen beschikt over een vrijwel fitte selectie. “Tegenvaller is dat Ron Vlaar gisteren uitviel op de training, dus hij is net als Jonas Svensson en Dani de Wit niet beschikbaar tegen PSV. Dat geldt wel voor Jordy Clasie en Timo Letschert. Daar zijn we heel blij mee, we zitten weer beter in de keuzes.”


Live
PSV - AZ begint woensdag om 18:45 uur en is live te zien op ESPN 2. Ook kun je de wedstrijd volgen via Twitter en Instagram.

Wedstrijd

1
Eredivisie
PSV - AZ
woensdag 13 jan 2021, 18:45
Wedstrijd informatie
3