Jansen: 'Iets wat we nastreven'

Jansen: 'Iets wat we nastreven'

Gepubliceerd op 19 januari 21, 17:01

ZAANSTAD- Voor AZ staat woensdag de bekerderby tegen Ajax op de rol. Trainer Pascal Jansen schoof dinsdagmiddag aan voor een digitaal persmoment. De oefenmeester sprak onder meer over de overwinning op ADO Den Haag, De Klassieker en de linksbackpositie.

Ajax speelde zondag tegen Feyenoord en won met 1-0. Jansen was aandachtig toeschouwer. “De wedstrijd heeft me positief verrast. Het was goed te zien wat wij morgen wel en niet moeten doen. Feyenoord speelde op een manier waarvan ikzelf ook enthousiast word. Ze ontwikkelden veel druk op Ajax en speelden met lef. Dat is iets wat wij ook nastreven.”

Speciaal karakter
Jansen kijkt uit naar het fraaie bekeraffiche in het AFAS Stadion. “Spelen tegen Ajax staat haast garant voor een leuke wedstrijd en heeft een wat specialer karakter. We willen ons meten met de beste ploegen van Nederland en daar hoort Ajax bij. Hetzelfde geldt voor de ontmoetingen met PSV en Feyenoord.”


Sentimenten
AZ was vorig seizoen twee keer te sterk voor de Amsterdammers, maar zag de titelstrijd door de coronamaatregelen onbeslist blijven. Volgens Jansen speelt dit morgen echter niet mee. “Sentimenten van vorig seizoen zijn niet aan de orde. We hebben de intentie op het veld te laten zien wie de beste is en zo door te bekeren.”

ADO Den Haag
Afgelopen zaterdag boekte AZ een moeizame 2-1 zege op ADO. De ploeg had moeite met de hechte defensie van de Hagenaars. “Maar we lieten zien er prima doorheen te kunnen spelen, met name voor rust. Met het aantal uitgespeelde kansen in de eerste helft kun je jezelf in een veel betere uitgangspositie brengen dan wij deden. ADO kreeg door hun doelpunt nog een boost in het vertrouwen, maar gelukkig waren we in staat het om te buigen.”

Maxim Gullit
Voor Juan Familia-Castillo eindigde vorige week zijn huurperiode bij AZ. Door zijn vertrek is de linksbackpositie nu dun bezet. Jansen heeft echter vertrouwen in jeugdspeler Maxim Gullit als stand-in van Owen Wijndal. “Bij AZ wordt altijd eerst in de eigen gelederen gekeken naar een opvolger. Maxim is nu de tweede man achter Owen. Hij ontwikkelt zich goed, maar behoort nog niet tot de A-selectie. Hij is nog hard aan het werk om die status te verdienen.”


Live
AZ - Ajax begint woensdag om 21:00 uur. De wedstrijd in het AFAS Stadion is live te zien op ESPN 1 en te volgen via het Twitter-account van AZ. 

Wedstrijd

KNVB Beker
AZ - AFC Ajax
woensdag 20 jan 2021, 21:00
Wedstrijd informatie