Jansen: 'Met die intentie naar Enschede'

Jansen: 'Met die intentie naar Enschede'

Gepubliceerd op 22 september 21, 15:43

ZAANSTAD- Vier dagen na de nederlaag in Almelo staat voor AZ donderdag de volgende Eredivisie-wedstrijd op het programma. De ploeg van Pascal Jansen reist dan opnieuw af naar Overijssel, waar nu FC Twente de tegenstander is. De AZ-trainer blikte woensdagmiddag met de pers vooruit op het treffen in Enschede.

“Dat we streven naar betere prestaties, mag duidelijk zijn”, wees Jansen op de zeventiende plaats op de ranglijst. “Het loopt stroef, maar we zien wel degelijk in dat er een bepaalde vorm van urgentie is. Als je nu kijkt waar we staan op de ranglijst, dan is dat niet de plek waar je AZ verwacht."

Meer
"De wedstrijden die we hebben gespeeld hebben een eigen verhaal", vulde Jansen aan. "De tegenstanders moeten sublieme goals maken om ons op de knieën te krijgen. Dat zijn dingen waar je mee te maken hebt. Dat verlangt dus nog méér van ons om aan de andere kant van de streep te komen. Dat is de realiteit.”

Clasie
Tegen Twente voert Jansen in ieder geval één wijziging door in zijn basiself, omdat Jordy Clasie geschorst is. Meer wisselingen sluit de oefenmeester niet uit. “Dat zal moeten blijken. Ik heb een behoorlijke selectie tot mijn beschikking, met 21 spelers en vier keepers. Wij stellen de mensen op waarmee wij denken te winnen. Dat zal donderdag niet anders zijn.”

Twente
Zoals gezegd is Twente donderdagavond de tegenstander in De Grolsch Veste. De Tukkers boekten twee zeges op rij, tegen respectievelijk FC Utrecht (1-0) en Vitesse (1-4). Jansen: “Een knap resultaat. Ze hebben ook dit seizoen weer een aantal spelers aangetrokken die van een prima niveau zijn. Voor ons een mooie uitdaging om onszelf met hen te meten. Wij hebben een behoorlijke dreun in Almelo gekregen. Wij willen niets liever dan dat herstellen en met die intentie gaan wij ook naar Enschede.”

Selectie
Naast Clasie kan Jansen niet beschikken over Ernest Poku. Hij is geblesseerd en reist niet mee naar Enschede. 

Live
De wedstrijd FC Twente - AZ begint donderdag om 21:00 uur en is live te volgen op ESPN en via de AZ-Twitter. Met andere supporters discussiëren over de opstelling en het wedstrijdverloop? Dat kan op onze Facebook- en Instagram-pagina.

Wedstrijd

3
Eredivisie
FC Twente - AZ
donderdag 23 sep 2021, 21:00
Wedstrijd informatie
1