Jansen: 'Revancheren'

Gepubliceerd op 15 oktober 21, 15:30

ZAANSTAD- Na een interlandonderbreking staat voor AZ komende zondag de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Trainer Pascal Jansen blikt vooruit op het treffen met de ploeg uit de Domstad. "Lijn door trekken komende periode. 

“Wat je op dit moment ziet bij Utrecht, is dat zij heel stabiel zijn”, zegt Jansen over de aankomende tegenstander. “Ze incasseren weinig tegentreffers en scoren zelf veel. Uiteindelijk is het een uitgebalanceerde selectie met goede spelers. Zondag zal moeten blijken of dat tegen ons ook het geval is.”

Lijn
Jansen gaat verder: “Wij zijn natuurlijk inmiddels ook goed bezig en willen deze wedstrijd ook heel graag winnen. We hebben zelf een behoorlijk rendement gehaald uit de bij elkaar gespeelde kansen in de laatste drie wedstrijden. Die lijn hopen we door te trekken in de komende periode. Dat betekent weinig tegengoals en zelf een hoog rendement halen.”

Revanche
Vorig seizoen verloor AZ het thuisduel met de Utrecht (0-1). Jansen: “Het zal mij niet verbazen als ze het recept van toen herhalen. Het was destijds een inhaalwedstrijd in januari en even daarvoor kregen we in de uitwedstrijd in de laatste minuut de gelijkmaker tegen uit een scrimmage. De uitdaging ligt bij ons om onszelf te revancheren op vorig seizoen tegen hen.”

Fitheid
Fredrik Midtsjø meldde zich voorafgaand aan de interlandperiode geblesseerd af bij de nationale ploeg van Noorwegen, maar het ziet er naar uit dat hij op tijd beschikbaar is voor zondag. Jordy Clasie is vrijdagochtend met buikklachten naar huis gegaan, de inzetbaarheid van de middenvelder is nog onduidelijk.  


Wedstrijd

5
Eredivisie
AZ - FC Utrecht
zondag 17 okt 2021, 12:15
Bestel nu Wedstrijd informatie
1