Jansen: 'Spelen nog voor mooie eindklassering'

Gepubliceerd op 19 mei 23, 16:36

ZAANSTAD- Na een teleurstellende UEFA Europa Conference League-avond moet de knop snel om bij AZ. Pascal Jansen kijkt nog even terug op de wedstrijd tegen West Ham en blikt vooruit op het duel met FC Emmen. "Geloof dat we derde kunnen worden is er."

Voor de trainer was het een korte nacht. "Ik heb kort geslapen en werd wakker met een vervelend gevoel. De teleurstelling overheerst."

Gemiste kans
"Over twee wedstrijden gezien denk ik dat het er wel in zat", vervolgt de trainer. "We hebben de mogelijkheden gekregen, maar het was niet genoeg. De teleurstelling overheerst. Het is een gemiste kans. Maar de jongens zijn alweer drukdoende met hun herstel. Het voordeel is dat we dit ritme gewend zijn. Zondag moeten we er weer helemaal klaar voor zijn."

Blessures
Jesper Karlsson keerde tegen West Ham terug in de basis en is ook goed uit de wedstrijd gekomen. "Ik klop het even af, maar vooralsnog zijn de signalen goed." Bij Jens Odgaard is het nog afwachten of hij de wedstrijd tegen NEC gaat halen. "Op dit moment ondergaat hij een MRI-scan", laat Jansen weten. 

Derde plek
Voor NEC is de wedstrijd tegen AZ een van de laatste kansen om de play-offs nog te behalen. "Maar ook wij spelen nog voor een hele mooie uitgangspositie op de ranglijst", gaat Jansen verder. "Uiteraard willen we dat in die twee wedstrijden voor elkaar krijgen. Het geloof dat we derde kunnen worden is er absoluut. We gaan zoveel mogelijk punten halen en hopelijk morst Ajax. Wij zullen er alles aan doen dat we goed paraat zijn NEC te bestrijden en het gewenste resultaat mee terug te nemen."

Reijnders
Tijjani Reijnders werd deze week voor het eerst opgenomen in de voorselectie van Oranje. "Ik heb hem een halve felicitatie gegeven", zegt een trotse trainer. Het is nu zaak dat hij bij de definitieve selectie komt. Wat Ti dit seizoen goed heeft gedaan is zijn voeten laten spreken. Op die manier heeft hij zijn kansen afgedwongen. Dit jaar heeft hij vanaf het begin impact gemaakt en zijn plek in het elftal veroverd. Hij heeft zich doorontwikkeld en dat heb ik met veel plezier mogen aanschouwen. 


Wedstrijd

0
Netherlands Eredivisie 2022/2023
NEC - AZ
zondag 21 mei 2023, 14:30
Bestel nu Wedstrijd informatie
3