Jansen: 'Stengs twijfelachtig'

Jansen: 'Stengs twijfelachtig'

Gepubliceerd op 22 januari 21, 15:42

ZAANSTAD- Daags na de bekeruitschakeling van AZ ligt de focus op het volgende cruciale duel: de topper tegen Feyenoord. Trainer Pascal Jansen stond vrijdagmiddag digitaal de pers te woord over het bezoek aan De Kuip van komende zondag. “In alle opzichten een nieuw duel."

De Alkmaarders strandden woensdag in de achtste finales van de KNVB Beker door een 0-1 nederlaag tegen Ajax. “Ik vond dat we na de tegengoal minder energie leverden", vertelt Jansen. "Daardoor kreeg Ajax de overhand. We hebben geprobeerd dat recht te zetten, maar creëren uiteindelijk zelf te weinig kansen. We hadden verwacht daarin meer te kunnen afdwingen.”

Stengs twijfelachtig
Calvin Stengs kwam niet ongeschonden uit de wedstrijd. “Hij heeft een knietje gekregen en trainde vandaag niet op het veld. We kijken of hij morgen weer kan aansluiten, maar zijn inzetbaarheid is wat twijfelachtig.”


Degelijke ploeg
Feyenoord bezet momenteel de vierde plaats met één punt meer dan AZ. “Het is een heel degelijke ploeg met individueel sterke spelers. Ze hebben een goed centraal duo en zijn in staat om ook hun mindere wedstrijden te winnen. Dat ze zelf ook goed kunnen spelen, lieten ze onlangs tegen Ajax zien.”

Grote druk
AZ boekte vorig seizoen een 0-3 overwinning in De Kuip. “We hebben toen een prima wedstrijd gespeeld. Zondag zullen we dat weer moeten doen om onze ambities waar te maken. Het is namelijk in alle opzichten een nieuw duel. We staan dicht bij elkaar op de ranglijst en dat zorgt voor grote druk. We willen beide in de top van de Eredivisie blijven.”

Meer grip
Om de aansluiting te behouden zal AZ minder wisselvallig moeten presteren. Jansen: “We hebben heel goede, maar ook minder goede dingen laten zien. Het is aan ons om daar verandering in te brengen en constanter te zijn. Dat doe je door je te concentreren op hetgeen waar je goed in bent en de aandachtspunten te bespreken en op het trainingsveld te laten terugkomen. De wisselvalligheid zien we soms nog terug, maar we hebben er al meer grip op dan eerder dit seizoen.”


Live
Feyenoord - AZ begint zondag om 16:45 uur. De wedstrijd in De Kuip is live te zien op ESPN 1 en te volgen via het Twitter-account van AZ. 

Wedstrijd

2
Eredivisie
Feyenoord - AZ
zondag 24 jan 2021, 16:45
Wedstrijd informatie
3