​Jansen: ‘Voorzien van goede wedstrijd’

​Jansen: ‘Voorzien van goede wedstrijd’

Gepubliceerd op 11 november 22, 15:58

ALKMAAR- In de laatste officiële wedstrijd van 2022 neemt AZ het op tegen PSV. De Alkmaarders reizen zaterdag af naar Eindhoven voor de ontmoeting met de huidige koploper van de Eredivisie. Pascal Jansen blikt vooruit op het duel.

De winterstop breekt al relatief vroeg aan in verband met het WK. Jansen benoemt dat dat best apart is. “We hebben genoeg tijd gehad om eraan te wennen. Nu is het zover.”

Vorig seizoen
Dezelfde pot in het afgelopen seizoen eindigde in een 1-2 zege voor AZ. Dat goede resultaat weet Jansen zich ook nog te herinneren. “Het was een interessante wedstrijd. Maar we hebben ook heel hard moeten knokken voor een goed resultaat en dat zal morgen niet anders zijn.” In dat duel waren Bruno Martins Indi en Jesper Karlsson trefzeker.

Drie edities
AZ won niet alleen de vorige, maar zelfs alle van de afgelopen drie edities in Eindhoven. “Dat zegt iets over de ontwikkeling van ons als club en als team zijnde. Ik begreep dat de reeks daarvoor iets minder florissant is verlopen. Morgen zal weer een volledig nieuw duel zijn met een hele nieuwe impact, gezien de huidige situatie in de competitie. Ik kijk ernaar uit om ons weer te meten met een van de betere ploegen in de Eredivisie.”

Krachtmeting
Ook de aanstaande krachtmeting noemt de trainer interessant. “Ik denk dat de ontwikkelingen eigenlijk een beetje parallel lopen. Onze laatste fase is wat grilliger. PSV heeft die in een iets eerder stadium gehad en zit nu in een iets betere. Onder andere met de wedstrijd die ze onlangs speelden in de Arena.” Europese overwintering is een andere overeenkomst. “We zullen toch morgen moeten afwachten hoe het zich ontwikkelt.”

Heet potje
Afgelopen weekend won PSV op bezoek bij Ajax en werd daarmee de nieuwe aanvoerder van de ranglijst in de competitie. “In dat weekend heb ik losse delen van die wedstrijd gezien. Uiteraard heb ik inmiddels wel een aantal keer de beelden gezien vanuit de analyses. Dan zie je gewoon dat het een heet potje is geweest. Volgens mij was Ajax wel iets beter dan PSV. Maar PSV heeft ook andere kwaliteiten aangesproken die minstens net zo belangrijk zijn in het voetbal om tot goede resultaten te komen.”

Evjen
De ziekenboeg van AZ is komend weekend weer verder uitgedund. Håkon Evjen sluit morgen voor het eerst weer aan bij de selectie. “Dat is geweldig nieuws. Hij traint weer volop mee en heeft ook geen pijn meer. Als je als voetballer aan de kant staat en aan het revalideren bent, voel je je iets minder voetballer. Als je dan weer bij de groep kan aansluiten en vervolgens ook weer in de wedstrijdselectie komt, dan word je er zeker blij van.” Evjen zal maximaal een halfuur kunnen meedoen morgen, laat de trainer weten. 

Pavlidis
Ook recent teruggekeerd van een blessure is Vangelis Pavlidis. Sinds zijn rentree tegen FC Volendam was hij al geregeld belangrijk als invaller. Tegen PSV zal hij voor het eerst weer helemaal inzetbaar zijn. “Hij traint volop mee. Hij is er een periode bij geweest waarin we hem konden benutten als wissel, maar wel de boel iets verantwoord moesten opbouwen. Hij is nu weer volledig beschikbaar.”

Dani de Wit
Ook Dani de Wit is inzetbaar tegen PSV. Nadat AZ het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal niet accepteerde, gaat het nu in beroep tegen de straf. Dit voorstel bevatte een schorsing van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Door deze stap in de zaak is de schorsing van de middenvelder voorlopig opgeschort en kan De Wit dus spelen tegen PSV, tot vreugde van Jansen. "Dani is voor ons gewoon een heel belangrijke speler."

Vol uitvak
Het uitvak zal zaterdagavond goed gevuld zijn met AZ-supporters. Die steun wordt enorm gewaardeerd door de spelers. “De fans hebben ons tot op heden echt door dik en dun gesteund, zowel bij internationale als nationale wedstrijden. Ik weet dat die jongens dat enorm waarderen. Het volle uitvak van morgen is geweldig voor de relatie tussen spelers en fans. En zo hoort het in mijn beleving ook te zijn. We hopen ze morgen te kunnen voorzien van een goede wedstrijd.”

Live
PSV - AZ begint zaterdag om 21:00 uur in het Philips Stadion. De wedstrijd is live te zien op ESPN of te beluisteren met AZ Radio. Via AZ's Instagram-Twitter- en Facebook-account mis je eveneens niets van de ontmoeting in Eindhoven.