Jansen: 'Vraagt om antwoorden'

Gepubliceerd op 05 maart 21, 15:48

ZAANSTAD- Na de foutloze maand februari - met twaalf punten uit vier duels - trapt AZ maart af in Arnhem. Vitesse wacht zondag in de Gelredome. Pascal Jansen blikte vrijdag in een digitaal persmoment vooruit op het treffen met de directe concurrent.

Jansen kent in de aanloop naar Vitesse-uit één twijfelgeval: Fredrik Midtsjø. “Deze week schoot er op de training iets in, waardoor hij lichte hamstringklachten heeft. Fredrik is een vrij complete speler en het zou dus vervelend zijn als we hem moeten missen, maar gelukkig hebben wij genoeg andere goede spelers die hem kunnen vervangen.”

Teambelang
Verder is de AZ-selectie fit, nu ook Jonas Svensson en Dani de Wit weer terug zijn. Dat zet Jansen wel voor keuzes. “Natuurlijk hebben zij veel kwaliteiten en voor hun blessures grote waarde voor het team gehad. Maar het team is ondertussen ook verder gegaan en spelers hebben zich door ontwikkeld. Met beide factoren hou ik rekening in mijn keuzes, waarbij het teambelang altijd voorop staat.”


Geen garanties
Afgelopen maand waren de prestaties van AZ uitstekend, met zeges op FC Emmen, sc Heerenveen, VVV-Venlo en Feyenoord. “Als je wint, krijg je steeds meer zelfvertrouwen. Maar dat gaat niet vanzelf en dat wij een goede maand achter de rug hebben, biedt bovendien geen garanties voor de nabije toekomst. Dat hou ik de spelers ook voor. We moeten hard blijven werken om goede resultaten te behalen.”

Energie
Met Vitesse treft AZ zondag een team dat deze week een flinke boost kreeg met de plaatsing voor de bekerfinale. “Vitesse heeft een goed team. In de competitie hebben zij een mindere reeks gehad, maar ook die fases maak je nu eenmaal door als team. Bovendien zal bij het behalen van de bekerfinale wel wat positieve energie zijn losgekomen.”

Antwoorden
Jansen verwacht een interessant treffen tussen de nummers vier en drie van de Eredivisie. “Het systeem van Vitesse vraagt zo links en rechts om antwoorden. Die hadden we in december toen we thuis met 3-1 van ze wonnen. Zondag gaan we daar ook weer naar op zoek.”


Live
Vitesse begint zondag om 16:45 uur. De wedstrijd in het Gelredome is live te zien op ESPN en te volgen via het Twitter-account van AZ.

Wedstrijd

2
Eredivisie
Vitesse - AZ
zondag 7 mrt 2021, 16:45
Wedstrijd informatie
1