Jansen: 'Wijze beslissing van Panta'

Jansen: 'Wijze beslissing van Panta'

Gepubliceerd op 21 januari 22, 14:44

ZAANSTAD- AZ aast zaterdag op de tiende overwinning op rij. In de eerste thuiswedstrijd van het jaar ontvangt de ploeg SC Cambuur. Pascal Jansen blikt vooruit: "Hopelijk weten we dit nog heel lang vast te houden."

AZ werkt met een goed gevoel naar het eerste thuisduel van 2022 toe. Na de competitiezege op Fortuna (1-2), werd woensdag in de KNVB Beker met dezelfde cijfers gewonnen bij FC Twente. "Wederom was zichtbaar dat we als team zijn gegroeid. Na een behoorlijke eerste helft en een vervelend moment na rust krabbelden we toch weer overeind en dwongen we een plek in de volgende ronde af."

Tien op een rij?
Zaterdag wacht het treffen met Cambuur. AZ kan dan de tiende overwinning op rij boeken (alle competities). "Dat zou mooi zijn, maar niets is vanzelfsprekend. We gaan ons best doen om nog beter voor de dag te komen dan woensdag en dan zitten we hopelijk weer aan de goede kant van de score. Met succes kan er wel iets moois ontstaan in een ploeg. Hopelijk weten we dit nog heel lang vast te houden."

Houvast
"We zitten in onze eigen routines en disciplines die we vanaf het begin van het seizoen hebben gecreëerd", vervolgt Jansen over de huidige vorm. "Dat heeft houvast gegeven tot het punt waar we nu zijn en moet dat ook bieden tot het einde van het seizoen. Die moet je aanhouden als het minder gaat, maar ook in periodes waarin de prestaties goed zijn."

Nummer acht
Jansen verwacht een lastig karwei tegen Cambuur, de nummer acht van de Eredivisie. "Als nieuwkomer draaien zij tot op heden een prima seizoen. In het veldspel dat zij nastreven hebben ze ook goede dingen laten zien. In de uitwedstrijd hebben wij aan het langste eind getrokken. Morgen aan ons de taak om onze lijn door te trekken."

Hatzidiakos onzeker
Onzekerheden zijn er nog omtrent het centrale duo tegen Cambuur. Bruno Martins Indi is nog niet fit en woensdag haakte Pantelis Hatzidiakos af in de warming-up. "Het gaat wel wat beter met Panta, maar het is nog even bekijken wanneer we hem weer maximaal kunnen belasten. Ik vond het wel een heel wijze beslissing van hem om zelf aan te geven dat hij die wedstrijd aan zich voorbij liet gaan. Daaruit blijkt dat hij de ploeg op één heeft staan."

Centraal duo
Woensdag werden Martins Indi en Hatzidiakos solide vervangen door Sam Beukema en Aslak Witry. "Of wij tegen Cambuur weer zo gaan spelen? Sam en Aslak hebben het woensdag in Enschede samen gedaan. We gaan nu rustig bekijken of dat zaterdag een vervolg krijgt of niet."

Barasi
Jansen stond ook nog even stil bij de contractverlenging van Yusuf Barasi. "Fantastisch voor hem. Ik ben heel blij dat Yusuf inziet dat zijn toekomst bij deze mooie club ligt en dat er van beide kanten vertrouwen is. Hij maakt op dit moment goede stappen en ervaart hoe het is om dagelijks bij de A-selectie te presteren. Hij heeft het goed gedaan in de jeugd, maar nu gaat het proces weer verder om van hem een stabiele Eredivisie-spits te maken."


Live
AZ - SC Cambuur begint zaterdag om 20:00 uur. Bij deze wedstrijd zullen geen supporters aanwezig zijn vanwege de coronamaatregelen. De wedstrijd is live te zien bij ESPN en ook te volgen via AZ's Twitter.

Wedstrijd

0
Eredivisie
AZ - SC Cambuur
zaterdag 22 jan 2022, 20:00
Wedstrijd informatie
0