Jansen: 'Wordt een heet avondje'

Gepubliceerd op 17 maart 23, 16:42

ZAANSTAD- De wind is nog maar net gaan liggen in Alkmaar na een zinderende wedstrijd tegen S.S. Lazio of het vizier wordt alweer gericht op de wedstrijd tegen FC Twente. Zondag 19 maart wordt er om 20:00 uur afgetrapt in de Grolsch Veste. Pascal Jansen blikt vooruit op het duel in Enschede, evenals de volgende stop van AZ in de UEFA Europa Conference League.

AZ versloeg het Italiaanse Lazio zowel in Rome als in eigen huis met 2-1, waardoor de ploeg van Jansen door is naar de kwartfinale van de Conference League. De volgende tegenstander van de Alkmaarders is RSC Anderlecht. “We hoeven niet zo ver te reizen”, glimlacht de hoofdtrainer.

Dubbele winst Lazio
Na de winst op Lazio van donderdagavond is Jansen vol lof over zijn team. “Ik heb met heel veel genoegen zitten kijken naar onze ploeg. Net als in Rome kwamen we op achterstand, maar niemand raakte in paniek en we trokken de wedstrijd wederom naar onze kant. We hadden met die twee goals een wat ruimere marge opgebouwd. Het vertrouwen aan de bal en de agressiviteit zonder bal bleef van niveau. Dat zijn voor mij indicaties dat we er goed in zitten. Kortom: Een mooi resultaat, we hebben goed gespeeld, nu door naar de kwartfinale.”

John van den Brom
Uit de andere zeven overgebleven ploegen in de Conference League heeft AZ dus RSC Anderlecht geloot. Een voorkeur had Jansen naar eigen zeggen niet. “Het was ook leuk geweest als we tegen het Lech Poznan van John (van den Brom) hadden gemoeten. Maar dat moeten we dan nog maar even uitstellen.”

Anderlecht
In Anderlecht schuilt volgens de trainer nog altijd een topclub, ondanks dat ze momenteel de negende plaats van de Belgische competitie bekleden. “Er is een hoop gebeurd, waaronder een trainerswissel. Ze hebben twee pittige Europese tegenstanders uitgeschakeld, waaronder Villarreal. Dan kan je wel wat. Het is een mooi moment om elkaar te treffen.”


Terechte subtopper
Maar eerst staat de focus op de wedstrijd in Enschede. “FC Twente draait opnieuw een sterk seizoen”, beaamt Jansen. “Dit jaar hebben ze een fase gekend waarin ze wat minder winstpartijen boekten, maar zoals gebruikelijk is het een sterke en uitgebalanceerde ploeg. Het is een terechte subtopper in de Eredivisie."

Heet avondje
Eerder dit seizoen werd het 1-1 toen de Twentenaren op bezoek kwamen in Alkmaar. "Er wacht ons zondag een hele zware wedstrijd, zeker als je in ogenschouw neemt dat het weer zo kort op een Europees duel is. Elke minuut aan herstel telt en dat tekent de professionaliteit van de groep. Het zal een heet avondje worden in Enschede.”

Onzeker
Het is nog onzeker of Djordje Mihailovic en Sven Mijnans bij de wedstrijdselectie zullen zitten aanstaande zondag. Mihailovic ontbrak tegen Lazio al vanwege ziekte en Mijnans kreeg gedurende die confrontatie een tik op zijn voet. “We gaan kijken hoe ze zich herstellen en dan maken we morgen de balans op.”

Internationals
Een aanzienlijk deel van de selectie zal zich volgende week melden bij hun nationale ploegen voor verschillende verplichtingen. “Dat betekent dat al die jongens zich goed door ontwikkelen bij ons. Op dit moment zitten velen goed in hun vel en gaan in goede vorm die kant op. Maar eerst Twente.”

Live
AZ - FC Twente begint zondag om 20:00 uur. De wedstrijd zie je live op ESPN en is te beluisteren via AZ Radio. Ook blijf je op de hoogte van deze wedstrijd via de social media-kanalen van AZ: TwitterFacebook en Instagram.