Jansen: 'Zijn groeiende'

Gepubliceerd op 10 december 21, 14:47

ZAANSTAD- AZ sloot donderdagavond de groepsfase van de UEFA Europa Conference League af met een zege op Randers FC (1-0). Lang nagenieten is er niet bij, want zondag wacht de Noord-Hollandse derby tegen Ajax. Pascal Jansen en Dani de Wit blikken vooruit.

Door de midweekse zege won AZ driemaal op rij en is het nu zes wedstrijden achter elkaar ongeslagen. “We zijn nog steeds groeiende”, zegt Jansen daags na de overwinning in de Conference League. “Dat is niet anders dan hiervoor. De laatste periode is er ook weer een fase aangebroken waarin we stabieler presteren.”

Vertrouwen
Tegen Randers creëerde AZ drie grote kansen aan het begin van de wedstrijd. Jansen: “Dat geeft niet alleen vertrouwen richting zondag, maar met name richting onze ontwikkeling.”

Fitheid
“Vooralsnog is iedereen fit uit de wedstrijd van donderdagavond gekomen”, vervolgde de AZ-trainer. “Ik werd net wel verrast met een mededeling over Håkon Evjen. Hij heeft toch weer een reactie gekregen en het ziet er naar uit dat hij niet beschikbaar is." Thijs Oosting is eveneens een vraagteken. De matchwinner van donderdag heeft lichte kuitklachten. Daarnaast is Jelle Duin langdurig geblesseerd. 

De Wit
Voor Dani de Wit betekent het treffen met Ajax een weerzien met zijn oude club. “Dat is altijd leuk. Ik heb er dertien jaar gespeeld, maar ik zit nu bij AZ waar ik het ontzettend naar mijn zin heb en aan ons om ze te verslaan. Dat wordt een heel mooi duel.”

Ranglijst
Met drie zeges op rij is AZ bezig met een prima reeks. “Daarvoor speelden we driemaal gelijk. Dat was te veel en dat kan niet als je AZ bent. Nu hebben we de goede lijn te pakken. Dat zie je ook op de ranglijst. Dat is fijn voor ons, maar ook voor de fans. Dat geeft vertrouwen. Het rechterrijtje is niet waar AZ thuishoort, dat weet iedereen. We moeten nog hoger gaan klimmen en die stap kunnen we zondag zetten. Dat wordt een belangrijke wedstrijd.”

AZ TV
Bekijk hieronder de voorbeschouwing die AZ TV maakte met Jansen en De Wit.

Live
Ajax - AZ begint zondag om 16:45 uur en is live te zien op ESPN. Daarnaast mis je niet van de Noord-Hollandse derby via de social media-kanalen van AZ.

Wedstrijd

1
Eredivisie
Ajax - AZ
zondag 12 dec 2021, 16:45
Wedstrijd informatie
2