Jansen: ‘Zit bij wedstrijdselectie’

Gepubliceerd op 19 februari 21, 14:41

ZAANSTAD- Pascal Jansen blikte vrijdag vooruit op het treffen met VVV. In Venlo wordt zaterdag om 20:00 uur afgetrapt. De trainer ging onder meer in op het gemis van twee vaste krachten, maar meldde ook de terugkeer van Dani de Wit. “Zijn we erg blij mee.”

Pantelis Hatzidiakos pakte tegen sc Heerenveen zijn vijfde gele kaart en is geschorst. Calvin Stengs is ziek. “Het is vervelend dat zij niet kunnen spelen, ook omdat ik waarde hecht aan continuïteit. We hebben nu twee situaties op te lossen. Maar in Venlo staan sowieso twee goede vervangers aan de aftrap.”


De Wit
Tegenover het ontbreken van de twee internationals, staat de terugkeer van Dani de Wit. “Hij heeft deze week bijna alles meegetraind en zit tegen VVV voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie. Daar zijn we erg blij mee.”

Sterkhouder
Volgens Jansen gaat het ook met Jonas Svensson – die andere langdurig geblesseerde sterkhouder – de goede kant op. Een rentree komt zaterdag echter nog te vroeg. “Jonas traint op dit moment nog in weerstandsloze vorm. We verwachten dat hij na het weekend weer volledig mee kan trainen.”

Vechten
Afgelopen woensdag plaatste VVV-Venlo zich ten koste van NEC voor de halve finales van de KNVB Beker. Jansen verwacht een lastige tegenstander. “VVV is een heel taaie ploeg, die in staat is zich in een wedstrijd te vechten. Het is voor ons zaak om daar een goed antwoord op te hebben.”

Giakoumakis
Een van de wapens van de Limburgers is natuurlijk Giorgos Giakoumakis. De topscorer van de Eredivisie was in de competitie al 22 keer trefzeker. “Hij heeft een neusje voor de goal, dat is inmiddels wel duidelijk. Aan ons de taak om ervoor te zorgen dat hij niet in kansrijke posities komt.”


Live
VVV-Venlo - AZ begint zaterdag om 20:00 uur. De wedstrijd in Covebo Stadion - De Koel is live te zien op ESPN 2 en te volgen via het Twitter-account van AZ.

Wedstrijd

1
Eredivisie
VVV-Venlo - AZ
zaterdag 20 feb 2021, 20:00
Wedstrijd informatie
4