Odgaard wint goal van de maand september

Odgaard wint goal van de maand september

Gepubliceerd op 04 oktober 22, 18:13

ZAANSTAD- Jens Odgaard heeft de prijs gewonnen voor de mooiste goal van de maand september. Zijn winnende doelpunt tegen Ajax (2-1) werd door de fans thuis verkozen tot Unibets Goal of the Month September. 

Op zondag 18 september stonden AZ en Ajax tegenover elkaar voor de Eredivisie. De Alkmaarders trokken in een boeiend duel aan het langste eind. Aan de kant van AZ waren het Mees de Wit en dus Odgaard die zorgden voor de doelpunten. 

Belangrijke goal
"Het voelt heel goed. Ik weet hoe belangrijk deze goal was. En ik weet ook hoe belangrijk het was om van Ajax te winnen, dus ik ben er blij mee", zo vertelt de 23-jarige aanvaller in gesprek met AZ TV. Het moeilijkste van het doelpunt was het controleren van de bal. "Het was een hele goede pass van Pantelis met zijn buitenkant. En ik wist niet of het buitenspel was, dus ik moest de bal gewoon controleren en binnenschieten. Het eerste balcontact moest goed zijn en daardoor was het binnenschieten makkelijker."  

Record
De Deense aanvaller twijfelde dus even of zijn doelpunt wel correct was. "Toen Yuki naar me toen kwam en zei dat het een goede goal was, wist ik dat ik geen buitenspel stond. Hij stond op de lijn namelijk." Odgaard is de eerste speler in de historie van AZ die in zijn eerste vier basiswedstrijden van de Eredivisie, wist te scoren. Een bijzondere prestatie. "Het voelt gewoon goed. Ik hoop de volgende wedstrijd weer te scoren en het dan gewoon door te pakken." 

Fit
Odgaard moest de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen zaterdag (1-4) aan zich voorbij laten gaan vanwege ziekte, maar hoopt er snel weer bij te zijn. "Ik had het twee dagen wel echt goed te pakken, maar nu gaat het weer beter."

Bekijk het hele interview hieronder!