AZ Jeugdopleiding behoudt internationale status

AZ Jeugdopleiding behoudt internationale status

Gepubliceerd op 18 maart 20, 11:16

ZAANSTAD- De AZ Jeugdopleiding behoudt de internationale status. De Alkmaarse talentenkweekvijver werd beoordeeld volgens het Kwaliteit & Performance-programma van de KNVB en NMC Bright en behaalde daarin opnieuw het niveau van Internationale Voetbal Academie.

Door deel te nemen aan het K&P-programma kunnen clubs met een sterke jeugdopleiding zich op hun eigen niveau positioneren in de voetbalpiramide. Dat leidt naar de status van lokale, regionale, nationale of internationale voetbalacademie. De AZ Jeugdopleiding valt dus opnieuw in de laatste en hoogste categorie.

Brandenburg: 'Hoogst mogelijke waardering'
"Een mooie waardering vanuit een extern bureau en de KNVB", reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "Het predicaat van internationale status verandert voor ons niets, maar het is wel de hoogst mogelijke waardering. Daaruit spreekt dat je als club het opleiden van kinderen uiterst serieus neemt."

Focuspunten in het onderzoek
In de beoordeling wordt onder meer gekeken naar de missie, visie en het beleid van de club met betrekking tot talentonwikkeling. Ook wordt ingezoomd op zaken als het topsport- en leerklimaat, innovatie, resultaten, de toepassing van videoanalyse en wetenschappelijke inzichten, de samenwerking met clubs in de regio, het medische beleid, het meten en monitoren van spelers en studiebegeleiding.