Jeugdtrainer Peetoom wordt topsportbegeleider

Jeugdtrainer Peetoom wordt topsportbegeleider

Gepubliceerd op 08 juni 19, 10:05

ZAANSTAD- Jeroen Peetoom gaat binnen de AZ Jeugdopleiding een nieuwe functie bekleden. De 32-jarige Alkmaarder boekte sinds 2013 successen als trainer van AZ Onder 13 en wordt nu topsportbegeleider.

Met zijn nieuwe functie wordt Peetoom medewerker van de afdeling Prestatie, Ontwikkeling & Innovatie, waar Marijn Beuker het hoofd van is en ook topsportbegeleider Bart Heuvingh onder valt. Kort gezegd is het doel om spelers te helpen met hun prestatiegedrag op en rondom het veld.

Peetoom: 'Blij met kans'
"Ik wilde meer tijd vrijmaken voor mijn familie en stop daarom als trainer", vertelt Peetoom. "AZ bood mij de kans een functie te bekleden waarin ik meer vrijheid heb en toch kan doen waar mijn passie en kracht liggen: kinderen helpen het maximale uit hun ontwikkeling te halen. Ik ben super blij met deze nieuwe rol en het feit dat ik kan blijven doen wat ik leuk vind."

Brandenburg: 'Op het lijf geschreven'
"Ontzettend prettig dat Jeroen voor de club behouden blijft", reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. "In de afgelopen jaren heeft hij zich bewezen als iemand die bij zijn spelers een mindset creëert waarin zij het optimale uit hun eigen ontwikkeling halen. De functie van topsportbegeleider lijkt hem dan ook op het lijf geschreven. Dit is weer een fraaie aanvulling van ons team specialisten."

Beuker: ‘Nieuwe impuls’
Ook Beuker is content met de gang van zaken. “Waar we met Bart een expert op het gebied van zaken als lifestyle, voeding en slaap hebben, daar geven we met Jeroen een nieuwe impuls aan ons programma. We willen dat onze spelers nog sterkere persoonlijkheden worden en nog meer leren winnen. Van ‘leren winnen’ naar ‘moeten winnen’ is een belangrijke pijler in de AZ Jeugdopleiding. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jeroen zijn kwaliteiten hierin kwijt kan.”