Jeugdtrainer Roest naar AZ

Gepubliceerd op 31 maart 20, 09:58

ZAANSTAD- De technische staf van de AZ Jeugdopleiding wordt vanaf komend seizoen versterkt door Tim Roest. De 34-jarige jeugdtrainer uit Alphen aan den Rijn komt over van Sparta Rotterdam en tekent een contract tot medio 2023.

“Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan”, zegt Roest. “AZ heeft een fantastische opleiding die minstens tot de top drie van Nederland behoort en voor een jeugdtrainer is er niets mooier dan daar deel van uit te maken. Als ik daaraan denk, word ik onwijs vrolijk. Het maakt me trots en ik ben heel nieuwsgierig naar het werken in een nieuwe omgeving.”

‘Groeien als trainer en mens’
Roest begon op zijn achttiende al als jeugdtrainer bij ADO Den Haag. In 2008 stapte hij over naar Sparta, waar hij verschillende teams onder zijn hoede had. “Bij Sparta heb ik fantastisch kunnen werken en de kans gehad te groeien als trainer. Nu is het tijd voor een volgende stap. Bij AZ – een club waarvan de visie op opleiden mij aanspreekt en alles is gericht op de ontwikkeling van het individu – verwacht ik verder te groeien als trainer én als mens.”

Jeugdzorg
Bij AZ gaat Roest fulltime aan de slag. Nu combineert hij het trainerschap nog met een baan in de gesloten jeugdzorg. “Daar werkte ik met de andere kant van de maatschappij en heb ik geleerd dat er altijd een achterliggende gedachte aan het gedrag van kinderen ten grondslag ligt. Dit is een andere doelgroep dan ik in de voetballerij gewend ben, maar de kennis over het omgaan met bepaalde problematiek is zeker iets dat ik meeneem in mijn werk als trainer.”

Brandenburg: ‘Past bij streven’
“Met de komst van Tim krijgt onze staf weer een nieuwe impuls”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Wij zagen hem al langer als een heel interessante trainer. Mooi dat hij nu ons team komt versterken. Tim is enthousiast, getalenteerd en zijn opvatting over talentontwikkeling sluit perfect aan bij onze visie. Met zijn jarenlange ervaring bij BVO's en in de jeugdzorg beschikt hij ook over een brede maatschappelijke horizon. Dat past bij ons streven een zo divers mogelijke groep trainers met verschillende achtergronden samen te stellen.”

Staf krijgt vorm
De technische staf van de AZ Jeugdopleiding krijgt met het tekenen van Roest weer meer vorm. Zo bond AZ in februari al Jan SierksmaDico BleiDijar KasimDennis Zwagerman en Nick van der Velden aan zich. Door doorlopende contracten weet de club zich ook verzekerd van de diensten van Robert Franssen, Sander Veraart en Martin Haar.