Jeugdtrainer Van Baar tekent bij AZ

Jeugdtrainer Van Baar tekent bij AZ

Gepubliceerd op 25 februari 21, 17:47

ZAANSTAD- AZ heeft jeugdtrainer Bas van Baar voor de komende drie seizoenen aan zich gebonden. De 32-jarige geboren Apeldoorner komt over van NEC en tekende donderdag op het AFAS Trainingscomplex een contract tot medio 2024.

Van Baar begon zijn loopbaan als trainer bij De Graafschap en maakte daarna de stap naar NEC. Bij beide clubs had hij over een periode van vier jaar verschillende leeftijdscategorieën onder zijn hoede, met NEC Onder 14 als meest recente team. Tevens vervulde hij een coördinerende rol in de jeugdopleidingen. In Nijmegen sloot hij dit seizoen daarnaast ook regelmatig aan bij het eerste team als assistent-trainer.

Van Baar: ‘Vooruitstrevend en veeleisend’
De afgelopen maanden voerde Van Baar meerdere gesprekken met AZ’s Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg en Hoofd Prestatie & Ontwikkeling Marijn Beuker. Daarin werd hij erg enthousiast van de visie en werkwijze in de AZ Jeugdopleiding. “Ik ken AZ als een mooie club die vooruitstrevend en veeleisend is in de kwaliteit die zij leveren. Ik heb er heel veel zin in daarvan deel te mogen uitmaken en hoop mijn steentje bij te dragen.”

‘Ontwikkelingsgericht’
“Als trainer hecht ik veel waarde aan hard werken en goed contact met de mensen om me heen”, vervolgt Van Baar. “Ik ben ontwikkelingsgericht en focus me graag op de volgende stap. Ook van mijn spelers verwacht ik daarin het maximale. Het is mijn drijfveer te helpen in de ontwikkeling van het individu, zodat zij de trainer uiteindelijk niet meer nodig hebben om binnen en buiten het veld te excelleren.”

Brandenburg: 'Specialist in de onder- en middenbouw'
“We zijn heel blij met zijn komst”, reageert Brandenburg. “Bas is een specialist in de onder- en middenbouw en in deze rol zal hij ook bij AZ actief zijn. We zijn ervan overtuigd dat hij kan bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze visie en spelers."

'Mooie toevoeging'
"Bas stond al langer bij ons op de radar. We hebben het afgelopen jaar veel gesprekken met hem gevoerd en daaruit bleek hij met zijn karaktereigenschappen goed bij AZ te passen. Met zijn kennis en jarenlange ervaring is hij een mooie toevoeging voor onze technische staf."