Jeugdtrainer Veraart tekent bij AZ

Jeugdtrainer Veraart tekent bij AZ

Gepubliceerd op 16 mei 19, 13:19

ZAANSTAD- AZ heeft in Sander Veraart een nieuwe jeugdtrainer gevonden. De 34-jarige oefenmeester uit Beverwijk komt over van FC Volendam en krijgt in het komende seizoen de Onder 13 onder zijn hoede.

Veraart is geen nieuw gezicht in de AZ Jeugdopleiding. “Ik heb hier in het verleden drie jaar rondgelopen als assistent-trainer en ben tweeënhalf jaar trainer in de AZ Voetbalschool in de Regio geweest. Daarna kreeg ik de kans kreeg om FC Volendam Onder 12 te trainen. Dit seizoen combineerde ik de functie van assistent-Hoofd Jeugdopleiding met het trainen van de Onder 14.”

‘Grote stap’
“In veel dingen is AZ verder en groter dan Volendam”, zegt Veraart over zijn komst naar het AFAS Trainingscomplex. “Dit is dan ook een grote stap omhoog voor mij. Een nieuwe omgeving waarin ik als trainer kan doorgroeien en waarin ik vooral spelers verder wil helpen in hun ontwikkeling. Ik ben het type dat het belangrijk vindt om een veilige leeromgeving te creëren waarin mijn spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Met een persoonlijke benadering hoop ik daarvoor te zorgen.”

Brandenburg: ‘Kennen Sander goed’
“We zijn blij dat we met Sander weer een talentvolle jeugdtrainer aan ons hebben gebonden”, reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Wij kennen hem al goed door zijn tijd in de AZ Jeugdopleiding en de AZ Voetbalschool. Sander heeft zich zo onze visie al eigen gemaakt en zich in de laatste jaren bij Volendam verder ontwikkeld tot een prima jeugdtrainer. Een mooie versterking van ons team.”