Jóhannsson: 'Eerste verjaardagstreffers'

Gepubliceerd op 10 november 13, 19:01
ROTTERDAM- Met twee doelpunten had hij zondagmiddag een groot aandeel in het 2-2 gelijkspel van AZ op bezoek bij Feyenoord. Aron Jóhannsson over zijn vorm, verjaardag en De Kuip: “Ik heb genoten.”

“We moeten tevreden zijn met dit punt”, zei de Amerikaan na afloop. “Of ik deze doelpunten hard nodig had? Ik heb inderdaad een paar duels op rij niet gescoord. Waarschijnlijk dacht ik er allemaal te veel over na, het ging even niet meer vanzelf. Gelukkig bleef het team ondertussen wél goed presteren.”

Esteban
Feyenoord creëerde kans na kans, maar kwam niet verder dan twee doelpunten. AZ bleek zeer effectief door via twee kansen van Jóhannsson twee keer toe te slaan. “Maar op het laatst waren we nog op jacht naar de winst. Ik ben voor het laatste fluitsignaal nooit tevreden met een gelijkspel. Achteraf dus wel, want dit was echt een lastige wedstrijd voor ons. Esteban did a fantastic job today

Verjaardag
Jóhannsson, die de komende week met de nationale ploeg van Amerika afreist naar Schotland en Oostenrijk, sierde zijn 23e verjaardag in Rotterdam-Zuid op met zijn achtste en negende competitietreffer van het seizoen. “Ik kan me niet herinneren dat ik eerder heb gescoord op mijn verjaardag. In IJsland lag de competitie in november altijd stil. En in de Deense competitie kan ik me eigenlijk ook geen verjaardagsdoelpunt voor de geest halen. Een geweldig gevoel.”

Juichen
Na zijn gelijkmaker vanaf de strafschopstip, werd de AZ-spits bekogeld met de inhoud van diverse bekers frisdrank en bier. “Ik ging niet vlak voor de Feyenoord-fans staan juichen om ze te provoceren. Dat was bedoeld voor de AZ-fans, die daarboven zitten op de tweede ring. Ze hebben me trouwens allemaal gemist, met dat bier. Ik heb genoten van de sfeer in dit stadion, net als vorige keer tijdens onze gewonnen bekerfinale.”

Tekst: Eelke Schulte Nordholt / AZ Media
Foto’s: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl