Jóhannsson per direct naar AZ

Gepubliceerd op 29 januari 13, 08:00
ALKMAAR- AZ heeft dinsdag de spits Aron Jóhannsson tot de zomer van 2017 gecontracteerd. De 22-jarige IJslandse jeugdinternational - die tevens een Amerikaans paspoort bezit - komt over van AGF Aarhus. Momenteel is hij met veertien competitietreffers topscorer van de Deense Superliga.

Opvallend is dat Jóhannsson dit seizoen al in vijf wedstrijden verantwoordelijk was voor de openingstreffer voor zijn club. Daarnaast heeft hij sinds deze jaargang een Deens record op zak. In het uitduel met AC Horsen liet de aanvaller binnen vier minuten een hattrick aantekenen. Nog nooit was dat sneller gedaan. Om het feest compleet te maken, was Jóhannsson nog geen tien minuten later ook verantwoordelijk voor de vierde treffer van die wedstrijd.

In totaal kwam Jóhannsson tot 48 competitiewedstrijden voor AGF Aarhus, waarin hij 21 keer het net vond. Voor zijn verblijf in Denemarken kwam hij in IJsland uit voor Breidablik UBK (de voormalige club van Johann Berg Gudmundsson) en Fjölnir.

“We zijn heel blij dat we Aron Jóhannsson per direct aan onze selectie hebben toegevoegd”, reageerde Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Aron is een sterk meevoetballende spits en heeft een neusje voor de goal. Hij is niet voor niets de topscorer van Denemarken. Het is een jong talent dat wil investeren om beter te worden. Daarom wilde hij dolgraag naar AZ.”

“Ik ben erg blij dat alles officieel rond is en kan niet wachten totdat ik me bij de groep kan aansluiten”, zei de kersverse AZ’er Jóhannsson. “Ik heb veel goeds over AZ gehoord, veel IJslanders hebben hier goede dingen laten zien. Ik maak de stap naar een grotere club in een grotere competitie, met alle faciliteiten om me verder te ontwikkelen. Het is lastig om mezelf te omschrijven als spits, maar mijn kracht ligt in het strafschopgebied. Mijn doel is om bij AZ een betere speler te worden en om veel doelpunten te maken.”

Net als bij zijn vorige club AGF Aarhus gaat Jóhannsson spelen met rugnummer 20. Dit tricot was in Alkmaar beschikbaar sinds het vertrek van Rasmus Elm naar CSKA Moskou.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl