Svensson & Johnsen in selectie Noorwegen

Gepubliceerd op 12 maart 19, 11:19

ALKMAAR- Jonas Svensson en Bjørn Johnsen zijn door bondscoach Lars Lägerback opgenomen in de definitieve selectie van Noorwegen. Het team speelt kwalificatiewedstrijden tegen Spanje (23 maart) en Zweden (26 maart) voor het EK 2020. 

Het uitduel van Noorwegen met Spanje vindt plaats in het Estadio de Mestalla in Valencia en begint om 20:45 uur. Drie dagen hierna wordt de wedstrijd Noorwegen - Zweden in het Ullevaal Stadion in Oslo gespeeld (20:45 uur).

EK Kwalificatie
De wedstrijden van Noorwegen tegen Spanje en Zweden zijn de eerste twee duels in de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Noorwegen treedt aan in Groep F en treft hiernaast Roemenië, Malta en de Faeröer Eilanden. De beste twee landen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.

UEFA Nations League
Eerder eindigden de Noren met dertien punten bovenaan in poule drie van de UEFA Nations League. Hierin werd tweemaal van Cyprus gewonnen, gelijkgespeeld en gewonnen van Slovenië en één punt behaald tegen Bulgarije. Door de eerste plaats is Noorwegen, mocht het niet bij de eerste twee van de poule eindigen in de kwalificatie, zeker van een plaats in de play-offs om alsnog een EK-ticket te bemachtigen.