Jong AZ oefent tegen FC Volendam

Gepubliceerd op 09 augustus 18, 14:22
ALKMAAR- In de aanloop naar de competitiestart speelt Jong AZ nog één oefenwedstrijd. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk neemt het vrijdag in het Kras Stadion op tegen FC Volendam. De aftrap van het vriendschappelijke duel is om 19:30 uur.

Met de ‘palingboeren’ treffen de beloften een ploeg waar ook komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de strijd mee wordt aangebonden. Op vrijdag 31 augustus bestrijden de Noord-Hollandse formaties elkaar al voor het eerst in competitief verband, ook dan in het vissersdorp. Op maandag 4 maart 2019 wordt de derby op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad afgewerkt.

Talent met AZ-verleden
Volendam versterkte de selectie deze zomer met enkele jonge talenten, zoals voormalig AZ Jeugd-spelers Robin Schouten (Ajax) en Kelvin Oxfoort (FC Twente). Daartegenover staat het vertrek van onder anderen Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles) en Nick Zeijlmans (OFC), met eveneens een verleden in Alkmaar. Overigens komt mogelijk nog een oud-AZ'er de selectie versterken. Willie Overtoom traint momenteel mee met 'Het andere oranje'.

Wisselende resultaten
Het team van trainer Misha Salden rekende in de voorbereiding al af met Grasshoppers (0-3), speelde gelijk tegen Purmersteijn (2-2) en verloor met 2-0 van zowel FC Dordrecht als Eredivisionist VVV-Venlo. Ook Jong AZ boekte wisselende resultaten. Tegenover zeges op LSVV (1-5), Helderse Selectie (2-7) en Koninklijke HFC (1-3) stonden nederlagen tegen FC Emmen (3-2) en Jong PSV (4-2).

Seizoenkaart Jong AZ
Het tweede seizoen betaald voetbal gaat voor de Alkmaarse beloften op maandag 20 augustus van start. Op het AFAS Trainingscomplex is dan Almere City FC de tegenstander. Een losse kaart voor dit duel kost € 5, maar er zijn ook seizoenkaarten te verkrijgen. Voor slechts € 25 bezoek je alle thuiswedstrijden van Jong AZ, zowel die in Zaanstad als in het AFAS Stadion. Klik hier voor meer informatie.

Live
Volg de highlights van dit oefenduel live via Twitter: @AZJeugd.