Jong AZ en Telstar in balans

Jong AZ en Telstar in balans

Gepubliceerd op 12 augustus 19, 21:50

ZAANSTAD- Jong AZ is het seizoen begonnen met een gelijkspel. In een vermakelijke derby tegen Telstar waren er aan weerszijden kansen genoeg, maar gescoord werd er niet.

In een open wedstrijd kwam het eerste gevaar van Telstar. Rody de Boer had moeite met een zwabberbal van Senne Lynen, in de rebound was ook Reda Kharchouch dichtbij. Aan de overzijde rook Ferdy Druijf aan een goal. De topscorer van het vorige Keuken Kampioen Divisie-seizoen schoot voorlangs.

Alleen voor De Boer
Ook oud-AZ’er Melle Springer schoot voorlangs, maar de grootste kans in de eerste helft was voor Kharchouch. De spits werd alleen voor De Boer gezet en schoot naast. Jong AZ werd voor rust nog gevaarlijk via met name debutant Richonell Margaret (afstandsschot en kopbal rakelings over de kruising) en Pantelis Hatzidiakos (vlammende vrije trap).

Op zoek
Na rust bleven de ploegen zoeken naar de volle derbywinst. In een fase vol dreiging van Telstar was Springer enkele keren dicht bij, terwijl Tijjani Reijnders namens de beloften uit moeilijke hoek in het zijnet schoot en vlak voor tijd bijna een vrije trap tegen de touwen ramde. Anthony Swolfs tikte het schot echter net over de lat.

Taabouni: ‘Echte werk begonnen’
Mo Taabouni was niet ontevreden over de seizoensouverture, maar vond dat Jong AZ drie punten had kunnen pakken. “Dit geeft een dubbel gevoel. Het is mooi dat we de nul houden, maar we hadden deze wedstrijd ook kunnen winnen. Ik vond ons namelijk beter. Wel is het lekker dat we de competitie nu gestart is. Het echte werk is begonnen.”

Reactie Stam
Koen Stam verscheen na afloop voor de camera van AZ TV. Bekijk zijn reactie hieronder.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Telstar 0-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Yukinari Sugawara, Pantelis Hatzidiakos (77. Joerie Church), Léon Bergsma, Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Mohamed Taabouni (66. Thijs Oosting), Kenzo Goudmijn; Richonell Margaret (63. Jelle Duin), Ferdy Druijf.
Opstelling Telstar: 
Anthony Swolfs; Shaquill Sno, Redouan El Yaakoubi, Frank Korpershoek, Benaissa Benamar; Charlie Gilmour, Senne Lynen, Sven van Doorm (80. Anass Najah), Melle Springer; Richelor Sprangers (63. Anthony Berenstein), Reda Kharchouch (88. Ilias Bronkhorst).

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Gilmour, Sno, El Yaakoubi (Telstar).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Luca Cantineau.
Toeschouwers: 850.

Foto's: Soccrates Images

Wedstrijd

0
Keuken Kampioen Divisie
AZ - Telstar
maandag 12 aug 2019, 20:00
Bestel nu Wedstrijd informatie
0