Jong AZ grijpt naast periodetitel

Gepubliceerd op 12 maart 18, 21:55
ZAANSTAD- Jong AZ is er maandagavond niet in geslaagd de Bronzen Stier te pakken. Op het AFAS Trainingscomplex werd doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles, waardoor de beloning voor een sterke derde periode uitbleef.

Jong AZ was in de strijd om de periodetitel afhankelijk van de prestaties van drie andere teams en moest zelf hoe dan ook winnen. De ploeg van Martin Haar en Denny Landzaat straalde ook van meet af aan uit vol voor de zege te willen gaan en drukte Go Ahead Eagles vanaf de eerste minuten al achteruit. Een spelbeeld dat in het grootste deel van de wedstrijd gehandhaafd zou blijven.

Dichtbij
Na een paar minuten was Tijjani Reijnders als eerste dichtbij een doelpunt. Hij zag na goed terugleggen van Owen Wijndal zijn venijnige schot uit de hoek getikt worden door doelman Sonny Stevens van de formatie uit Deventer, waar AZ-huurling Levi Opdam tot de wedstrijdselectie behoorde. Ook voor Mees Kaandorp, Ricardo van Rhijn, Jamie Jacobs en Iliass Bel Hassani waren er in het eerste bedrijf mogelijkheden.

Zoektocht vervolgd
Direct na rust gingen de gastheren verder waar ze gebleven waren: met aanvallen en kansen creëren. Dat leek ook een snelle goal op te leveren, maar Kaandorp kopte uit een subtiele voorzet van Bel Hassani naast. Na iets meer dan een uur spelen was het de beurt aan Jacobs om te balen: twee keer was de middenvelder dichtbij uit voorzetten van Van Rhijn. Aan de overzijde moest Nick Olij, die verder weinig te doen had gehad en voor de tweede keer op rij de nul hield, redden op schoten van Stefano Beltrame en Givan Werkhoven.

Periodetitel uit het hoofd
Op alle andere velden ontwikkelden de duels zich ondertussen zo dat Jong AZ ook bij een eventuele overwinning de periodetitel uit het hoofd moest zetten. Het bracht de Alkmaarders er niet toe om gas terug te nemen. Zo mochten in de slotfase onder anderen Wijndal en invallers Anton Fase en Viktor Karl Einarsson nog ruiken aan een goal, maar daar bleef het ook bij. Juichen bleef uit, ondanks een sterke wedstrijd van de thuisploeg.

Haar: ‘Fantastisch gespeeld’
Bij Haar overheerste na het mislopen van de Bronzen Stier een positief gevoel. “We worden gedurende het seizoen steeds beter en daar gaat het voor ons vooral om. Natuurlijk is het jammer dat we onszelf hier tekortdoen door niet twee of drie goals te maken, maar we hadden duidelijk de overhand en hebben negentig minuten lang fantastisch gespeeld. Dat Eagles ook bijna geen kansen heeft gehad, maakt mij extra blij. Ik ben heel content met hoe wij vandaag gevoetbald hebben.”

Foto's Ed van de Pol & Ferdy Druijf

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Go Ahead Eagles 0-0
Jupiler League

Opstelling Jong AZ: Nick Olij; Ricardo van Rhijn, Vincent Regeling, Joris Kramer, Owen Wijndal; Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers, Tijjani Reijnders (46. Viktor Karl Einarsson); Iliass Bel Hassani (76. Anton Fase), Mees Kaandorp, Kai Koreniuk (84. Furkan Kurban).
Opstelling Go Ahead Eagles: Sonny Stevens; Robin Buwalda, Rick Ketting, Xandro Schenk, Dennis Hettinga; Jeff Stans, Joey Suk, Sjoerd Overgoor (89. Thijs Dekker); Stefano Beltrame (83. Aaron Nemane), Givan Werkhoven, Pieter Langedijk (66. Bruno Andrade).

Scoreverloop: -
Gele kaarten: Stans (Go Ahead Eagles).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Teuben.
Toeschouwers: 500.