Jong AZ hard onderuit bij Sparta

Gepubliceerd op 14 december 18, 21:50

ROTTERDAM- Jong AZ is vrijdag hard onderuit gegaan. Bij Sparta verloor de ploeg van Michel Vonk en Koen Stam met 5-0. Bij rust hadden de Rotterdammers al een gat geslagen, mede doordat de beloften het vizier niet op scherp hadden staan.

In een gelijk opgaande openingsfase kwam Jong AZ weinig in de problemen, alleen topscorer Lars Veldwijk werd gevaarlijk. Zijn kopbal ging recht op Jasper Schendelaar af. De doelman moest de bal bij de tweede Sparta-kans echter al uit het net vissen. Dat gebeurde op het moment dat Jamie Jacobs was uitgevallen met een blessure en de bezoekers even met tien man stonden.

Rayhi profiteert
Vijf minuten voor rust verdubbelde Sparta de voorsprong, deze keer na een fout achterin bij Henri Weigelt. Opnieuw was het Rayhi die profiteerde. Vervolgens brak een sterke fase van Jong AZ aan, dat via onder anderen Ferdy Druijf en Mees Hoedemakers net niet tot scoren kwam. Ook in de eerste tien minuten na rust drongen de bezoekers flink aan en was Druijf weer twee keer dicht bij.

Aansluitingstreffer blijft uit
De aansluitingstreffer bleef uit, waarna Sparta halverwege het tweede bedrijf voor de derde keer toesloeg. Uit een corner kopte Bart Vriends raak. De 3-0 die daarmee op het scorebord kwam was geflatteerd te noemen, maar Jong AZ kon het zichzelf aanrekenen door niet scherp genoeg te zijn in de afronding en de tegengoals te makkelijk weg te geven. In de slotminuten kwamen er daar nog twee bij via Rayhi en Halil Dervisoglu.

Vonk: ‘Harde leerschool’
“We kunnen onszelf niets verwijten als het gaat om inzet”, vond Vonk. “We starten ook aardig, maar helaas is er dan de dubbele tegenvaller met het uitvallen van Jamie en direct daarna de tegengoal. Het wordt uiteindelijk 5-0. Ondanks die uitslag hebben wij niet het gevoel hier te zijn weggespeeld, al komt dit wel door de fouten die we zelf maken. De eerste maanden van het seizoen zijn voor ons een harde leerschool. We doen er alles aan daar lessen uit te trekken en na de winterstop sterker voor de dag te komen.”

Richard Sedlacek in duel met Royston Drenthe.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Sparta Rotterdam - Jong AZ 5-0 (2-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Sparta: Roy Kortsmit; Janne Saksela, Dries Wuytens, Bart Vriends (82. Giliano Wijnaldum), Gregor Breinburg (56. Halil Dervisoglu); Abdou Harroui, Deroy Duarte, Adil Auassar; Royston Drenthe, Lars Veldwijk (77. Youssef El Kachati), Mohamed Rayhi.
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Henri Weigelt, Léon Bergsma, Owen Wijndal; Joris Kramer, Jamie Jacobs (14. Richard Sedlacek), Mees Hoedemakers (70. Des Kunst); Ondrej Mihalik, Ferdy Druijf, Tijjani Reijnders.

Scoreverloop: 12. Rayhi 1-0, 39. Rayhi 2-0, 64. Vriends 3-0, 89. Rayhi 4-0 (pen.), 90+1. Dervisoglu 5-0.
Gele kaarten: Vriends (Sparta), Reijnders (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Van der Eijk.

Foto's: Orange Pictures

Wedstrijd

5
Keuken Kampioen Divisie
Sparta Rotterdam - AZ
vrijdag 14 dec 2018, 20:00
Wedstrijd informatie
0