Jong AZ in laatste oefenduel ruim langs Jong KRC Genk

Jong AZ in laatste oefenduel ruim langs Jong KRC Genk

Gepubliceerd op 01 augustus 22, 18:33

ZAANSTAD- Jong AZ heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een ruime overwinning op Jong KRC Genk. De ploeg van Maarten Martens was op het AFAS Trainingscomplex met 5-1 te sterk voor de Belgische tegenstander.

Jong AZ speelde met een hoop spelers die de afgelopen weken de kans kregen in de voorbereiding van het eerste team. Zo was Maxim Dekker de captain en maakten ook zomeraanwinsten Mees de Wit en Mayckell Lahdo minuten bij de beloften.

Drie blokjes
Het duel werd verdeeld over drie blokjes. Het eerste was 45 minuten, het tweede veertig en het derde 35. Martens greep de kans aan om een groot aantal spelers minuten te geven.

Snoeihard van Lahdo
Lahdo zette in de 45 minuten die hij speelde zijn handtekening achter de openingsgoal. Peer Koopmeiners schoot hard op doel, maar zijn inzet werd gekeerd. Uit de rebound schoot Lahdo van dichtbij snoeihard in het dak van het doel.

Griffith vanaf links
Vlak na het begin van het tweede blokje deed Iman Griffith van zich spreken. Vanaf links kwam hij op het doel af. Zijn schot werd door een Belgisch been tot de 2-0 gepromoveerd.

Meerdink gaat los
Mexx Meerdink maakte na een uur spelen zijn intrede. In het derde blokje ging de spits los. Eerst kopte hij binnen uit een voorzet van Lewis Schouten, die samen met Iman Griffith een slimme corner nam. Daarna was hij onberispelijk vanaf de strafschopstip, toen Soulyman Allouch de bal tegen de hand van een Genk-speler schoot.

Allouch benut eigen rebound
De stand stond zo binnen de kortste keren op 4-0. In de slotfase benutte Allouch zijn eigen rebound, waaruit de 5-0 ontstond. Hij schoot van dichtbij binnen. Pas in de laatste minuut deed Genk wat terug.

MVV
Voor Jong AZ start het nieuwe seizoen op maandag 8 augustus met een thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht. De teams trappen om 20:00 uur af op het AFAS Trainingscomplex.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong KRC Genk 5-1 (1-0/2-0)
Vriendschappelijk

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld (86. Daniël Deen); Robin Lathouwers (79. Sem Dekkers), Wouter Goes (86. Loek Postma), Maxim Dekker (86. Finn Stam), Mees de Wit (46. Misha Engel); Peer Koopmeiners (60. Lewis Schouten), Zico Buurmeester (86. Nick Twisk), Fedde de Jong (86. Soulyman Allouch); Myron van Brederode (46. Iman Griffith), Yusuf Barasi (60. Mexx Meerdink), Mayckel Lahdo (46. Jayden Addai).
Basisopstelling Jong KRC Genk: Tuur Rommens; Tobe Leysen, Nolan Martens, Matisse Didden, Amine El Taibi; Ibrahima Sory Bangoura, Kelvin Pius John, Kamiel Van de Perre; Dario Cutillas Carpe, Jay-Dee Geusens, Mika Godts.

Scoreverloop: 14. Lahdo 1-0, 49. Griffith 2-0, 95. Meerdink 3-0, 104. Meerdink 4-0 (pen.), 111. Allouch 5-0, 120. Jong KRC Genk 5-1.

Foto's: Herbert Dekkers