Jong AZ in winderig Alkmaar tegen NAC

Gepubliceerd op 28 oktober 13, 10:54
ALKMAAR- Jong AZ neemt het maandag om 18:30 uur op Sportcomplex ’t Lood op tegen Jong NAC Breda. De ploeg van trainer Dennis Haar staat derde op de ranglijst, terwijl de Brabanders hekkensluiter zijn. Belangrijkste opdracht: het beste omgaan met de weersomstandigheden.

“Ik verwacht dat het vanavond niet op goed voetbal aankomt”, blikt Haar vooruit. “Met deze wind is een goed verzorgd positiespel nagenoeg uitgesloten. We hebben dit in 2011 al eens meegemaakt, tegen sc Heerenveen thuis (1-1, red.). Dat had niks met voetbal te maken. Extreem. Hopelijk gaat de wind vanavond wat liggen.”

Kansloos
Haar: “Het gaat erom zo goed mogelijk met deze weersomstandigheden om te gaan. Ballen door de lucht lijken bij voorbaat kansloos. Ik ga mijn spelers zo goed mogelijk voorbereiden, maar het is aan henzelf om aan te voelen wat de beste manier van voetballen wordt.”

Jonge groep
“Ik beschik tegen NAC over een heel jonge groep”, ging Haar verder. “Er gaan zelfs spelers uit AZ Onder 19 in de basis starten. Dit alles met het oog op aanstaande woensdag, als het eerste elftal voor de beker speelt tegen Achilles’29. Van de A-selectie spelen vanavond alleen Yves De Winter, Etiënne Reijnen en Denni Avdic mee.”

100 procent aandacht
Vorige week maakte AZ bekend dat zeven jonge selectiespelers voortaan met Reinier Robbemond trainen, in plaats van met de A-selectie. “Het voordeel is dat deze talenten nu 100 procent aandacht krijgen”, gaf Haar aan. “Voorheen kwam het regelmatig voor dat spelers in een hoekje van het veld een positiespelletje moesten doen, omdat er voor hen geen plaats was tijdens het grote partijspel. Natuurlijk voelen de spelers dit als een teleurstelling, maar laat maar zien dat het mentaal goed zit. Bewijs dat je bij de A-selectie hoort en breek alsnog door. Die drive moeten ze hebben.”

Aanvang
De wedstrijd Jong AZ - Jong NAC Breda begint maandag om 18:30 uur op Sportcomplex 't Lood. De toegang tot het duel is gratis, inclusief frisse neus.

Stand Eredivisie Beloften Groep B
1. Willem II 6-15
2. Feyenoord/Excelsior 6-14
3. AZ 6-11
4. Sparta Rotterdam 6-9
5. RKC Waalwijk 6-9
6. Roda JC 7-9
7. FC Den Bosch 6-6
8. FC Utrecht 7-6
9. De Graafschap 7-6
10. Almere City 6-5
11. NAC Breda 7-5

Programma maandag 28 oktober
AZ - NAC Breda
Almere City - Willem II
De Graafschap - Roda JC
FC Den Bosch - Feyenoord/Excelsior
RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam