Onnodige nederlaag Jong AZ

Gepubliceerd op 10 september 18, 21:49
ALKMAAR- Jong AZ heeft maandag in de Noord-Hollandse beloftenkraker nipt aan het kortste eind getrokken. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam ging in het AFAS Stadion onnodig onderuit tegen Jong Ajax: 0-1.

Jasper Schendelaar werd in de openingsfase direct tweemaal gedwongen handelend op te treden. Tweemaal redde hij goed op schoten van Jurgen Ekkelenkamp. De ploegen elkaar verder zeer in evenwicht, van beide kanten vielen ook weinig doelpogingen te noteren. De 0-1 kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Een schot van Danilo Pereira werd aangeraakt, waardoor Schendelaar op het verkeerde been stond en kansloos was op het schot van de Braziliaan.

Wakker
Alsof de tegengoal de Alkmaarders wakker schudde, begon de thuisploeg direct aan een sterke fase. Zo was er direct veel gevaar bij een aanval over links van Vince Gino Dekker, maar zijn voorzet liet te wensen over. Vervolgens was Druijf uit een scrimmage heel dicht bij, redde keeper Stan van Bladeren knap op een kopbal van Tijjani Reijnders en werd ook de corner die volgde op een haar gemist. Op de counter was ook Jong Ajax gevaarlijk en raakte Pereira de paal.

Overwicht
In het tweede bedrijf zette het beeld uit het laatste kwartier voor rust zich in iets extremere mate door. De bezoekers kwamen nauwelijks onder de druk uit, maar Jong AZ wist het overwicht niet om te zetten in goals. Zo ging Druijf vlak onder een voorzet van Dekker door en werd een pegel van laatstgenoemde gekeerd door Van Bladeren. De grootste kans was in de slotfase nog voor Druijf, die uit een voorzet van Kai Koreniuk naast schoot. Extra domper was dat Levi Opdam in blessuretijd zijn tweede geel pakte.

Stam: ‘Missen het venijn’
Stam was ontevreden over de getoonde inzet. “Je speelt in een mooi stadion met veel publiek, en toch zie ik ons tekortschieten in het leveren van strijd. We creëren wel kansen, maar als je écht gretig bent maak je die ook af. Wij missen nog het venijn om een wedstrijd met veel passie en strijd naar ons toe te trekken. Als je niet de absolute honderd procent geeft, red je het simpelweg niet.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong Ajax 0-1 (0-1)
Eerste Divisie

Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Levi Opdam, Léon Bergsma, Joris Kramer, Mauro Savastano (68. Justin Bakker); Tijjani Reijnders, Jamie Jacobs (70. Kai Koreniuk), Mees Hoedemakers; Vince Gino Dekker, Ferdy Druijf, Mees Kaandorp (83. Jelle Duin).
Opstelling Jong Ajax: Stan van Bladeren; Navajo Bakboord, Dean Solomons (65. Abdallah Aberkane), Sven Botman, Boy Kemper, Mitchel Bakker; Sebastian Pasquali, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch; Teun Bijleveld, Danilo Pereira (77. Leo Thethani).

Scoreverloop: 27. Pereira 0-1.
Gele kaarten: Reijnders (Jong AZ), Kemper (Jong Ajax).
Rode kaarten: Opdam (Jong AZ, 2x geel).
Scheidsrechter: Teuben.
Toeschouwers: 1.924.

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl