Jong AZ klaar voor start seizoen: 'Iedereen nu fit genoeg'

Jong AZ klaar voor start seizoen: 'Iedereen nu fit genoeg'

Gepubliceerd op 04 augustus 22, 13:09

ZAANSTAD- Na negen voorbereidingswedstrijden is het op maandag 8 augustus tijd voor het echte werk. Dan staat voor Jong AZ het eerste competitieduel van het seizoen op het programma. In eigen huis komt MVV Maastricht op bezoek. Jayden Addai en Misha Engel aan het woord over de weg naar het eerste duel.

Met een voldaan gevoel stappen de spelers van Jong AZ op maandag 1 augustus van het veld af. Er is na 120 minuten, verdeeld over drie blokjes, met 5-1 gewonnen van Jong KRC Genk. Voor Addai en Engel is er opnieuw de nodige speeltijd weggelegd. Het tweetal speelde een prominente rol in de voorbereiding van Jong AZ, die op 25 juni begon tegen VV Bergen en eindigde met de zege op Genk.


Iedereen fit
Jong AZ speelde negen wedstrijden en won er zes. Addai en Engel realiseren zich dat het resultaat in deze fase nog niet het grootste belang is. Fit worden is het toverwoord. "Je merkt daarin al heel veel verschil met de eerste en de laatste week", vertelt Engel. "In het begin kon bijna niemand de negentig minuten vol maken. Als je meer energie hebt, kun je ook, zoals Jayden, meer en betere acties maken. En ik denk dat iedereen inmiddels fit genoeg is."

Wennen
Dat onderstreept Addai, die op 19 juli tegen VVV-Venlo een werelddoelpunt maakte. Hoewel Jong AZ in de slotfase op achterstand stond, werd het uiteindelijk 2-3 door twee late goals. Addai schoot van een behoorlijke afstand in de bovenhoek, waarna Soulyman Allouch de winnende maakte. 

Vaker trainen
"Dat ik daar aan denk als mijn beste wedstrijd in de voorbereiding, komt niet alleen door dat doelpunt. In het begin was ik nog niet tevreden over mijn spel. Het was mijn eerste keer dat ik me op het seizoen ging voorbereiden met Jong AZ en ik moest wennen, bijvoorbeeld omdat we vaker trainden dan ik normaal deed. Tegen VVV begon ik weer beter te spelen. Sindsdien heb ik steeds meer stappen gemaakt."


Mooiste herinneringen
Bij Engel komt het duel met VV Katwijk op. Jong AZ won dat duel al vroeg in de voorbereiding met 0-5. "Omdat ik niet alleen scoorde, maar ook erg tevreden was over hoe ik in die wedstrijd speelde", vertelt hij. "Daar heb ik de mooiste herinnering aan."

Veel ontwikkeling
Wat het duo betreft is Jong AZ klaar om tegen MVV het seizoen te starten in de Keuken Kampioen Divisie. "Als iedereen een volle wedstrijd kan spelen, ben je er klaar voor", stelt Engel. "Je ziet dat er veel ontwikkeling in dit team zit. Zowel conditioneel als qua prestaties. Als je kijkt naar de wedstrijd tegen Genk: op een paar fasen na hebben we een heel goed gespeeld. Dan voelt iedereen dat we er klaar voor zijn." Addai: "Als ik kijk naar waar we nu staan, zijn we alweer veel verder dan in het begin. We zijn zeker klaar voor het nieuwe seizoen."

Foto's: Herbert Dekkers