Jong AZ langs beloften Union Saint-Gilloise

Jong AZ langs beloften Union Saint-Gilloise

Gepubliceerd op 31 juli 21, 14:44

ZAANSTAD- Jong AZ heeft zaterdag de voorbereiding afgesloten met een zege. Op het AFAS Trainingscomplex werden de beloften van Royale Union Saint-Gilloise over twee blokken met 4-0 en 2-1 geklopt. 

Het oefenduel werd afgewerkt over twee delen. Eerst speelden de ploegen twee keer 45 minuten, waarna het scorebord werd gereset voor nog eens twee keer 25 minuten speeltijd.

Pocognoli
Bij Union Saint-Gilloise stond een bekende naam in het coachvak: Sébastien Pocognoli. In 2009 won de Belg met AZ de landstitel en Johan Cruijff Schaal. Met Jong AZ-trainer Maarten Martens trof hij zijn oude teamgenoot. Pocognoli hing in april 2021 zijn voetbalschoenen aan de wilgen en heeft sinds kort de leiding over de beloften van de Brusselse club. 

Tegen de touwen
Jong AZ begon goed aan het eerste deel en was van meet af aan dominant. Het resulteerde na veertien minuten in de openingstreffer, toen Bram Franken een vrije trap tegen de touwen schoot. Vlak voor de eerste pauze was Yusuf Barasi goed voor de 2-0. De spits werd naar de grond gewerkt en kreeg een strafschop. Deze benutte hij zelf.

Andermaal benut
Ook in het tweede blok waren de Alkmaarders bovenliggend. Na vijf minuten kreeg Jong AZ opnieuw een penalty, die andermaal werd benut door Barasi: 3-0. Niet veel later zorgde Iman Griffith voor de vierde treffer. Dalil Barfdili van Union Saint-Gilloise kreeg in de 85e minuut nog zijn tweede gele kaart.

Veel wijzigingen
De Belgische opponent begon echter ‘gewoon’ met elf spelers – en een 0-0 stand – aan het eerste blok van 25 minuten. Jong AZ voerde op zijn beurt veel wijzigingen door. Zo kregen onder meer stagespeler Tyro Nimmermeer en Onder 18-middenvelder Job Kalisvaart speeltijd.

Vrij voor doel
Nimmermeer was in de dertiende minuut goed voor de 1-0. De aanvaller kwam vrij voor doel en schoot in de korte hoek raak. Na een pauze kwam Union Saint-Gillois in de 34e minuut langszij toen Safari Ryan een strafschop benutte.

Combinatie
Jong AZ zou echter ook het tweede deel winnen. Ro-Zangelo Daal ging na een fraaie dribbel de combinatie aan met Kalisvaart en scoorde: 2-1.

Martens: 'Goed uitgevoerd'
"Dit was een prima oefenwedstrijd en een goede laatste test in aanloop naar de competitiestart", vertelde Martens. "De accenten die ik in ons spel wilde terugzien hebben de jongens goed uitgevoerd. Dat leidde tot weinig kansen voor de tegenstander en een aantal goede goals van onszelf."

'Stap gezet'
Martens: "Ook hebben we in onze fitheid weer een stap gezet. Een groot deel van de selectie kan de volle negentig minuten spelen, of zit tegen dat niveau aan. We hebben nog een paar dagen de tijd om daar nog wat extra aan te werken."

Almere City FC
Voor Jong AZ begint op maandag 9 augustus het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Dan staat de ploeg tegenover Almere City FC. Het duel op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur. Heb jij nog geen Jong AZ-seizoenkaart? Voor slechts €35,- zie jij AZ's talenten van morgen van dichtbij in actie! Klik hier voor alle informatie.


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Royale Union Saint-Gilloise Onder 21 4-0 en 2-1

Vriendschappelijk

Opstelling Jong AZ eerste deel: Beau Reus (71. Sem Westerveld); Joey Jacobs, Maxim Dekker, Tijs Velthuis; Robin Lathouwers, Bram Franken, Zico Buurmeester, Iman Griffith; Fedde de Jong (51. Misha Engel), Yusuf Barasi (52. Richonell Margaret), Richard Sedláček (80. Ricuenio Kewal).
Opstelling Jong AZ tweede deel: Sem Westerveld; Finn Stam, Sem Dirks, Misha Engel; Quinten Dekkers (34. Jurre van Aken), Nick Twisk, Job Kalisvaart, Richonell Margaret; Ricuenio Kewal, Tyro Nimmermeer (40. Ro-Zangelo Daal), Myron van Brederode. 

Basisopstelling Royale Union Saint-Gilloise Onder 21: Kerian Atheba; Franklin Temuna, Zacarias Antonio, Noa Wijns, Nelson Lemaire; Dalil Bafdili, Lucas Defise, Pedro Paolo Lumbamba; Ilyes Ziani, Almamy Camara, Junior Moné.

Scoreverloop eerste deel: 14. Franken 1-0, 43. Barasi 2-0 (pen.), 50. Barasi 3-0 (pen.), 52. Griffith 4-0.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: 85. Bafdili (Royale Union Saint-Gilloise).

Scoreverloop tweede deel: 13. Nimmermeer 1-0, 34. Ryan 1-1 (pen.), 50. Daal 2-1. 
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -

Foto's: Herbert Dekkers