Jong AZ klopt Jong Sparta

Jong AZ klopt Jong Sparta

Gepubliceerd op 10 juli 21, 15:59

ZAANSTAD- Jong AZ heeft zaterdag het oefenduel met Jong Sparta Rotterdam op zijn naam geschreven. Op het AFAS Trainingscomplex verzorgden Bram Franken en Ro-Zangelo Daal de doelpunten: 2-0. Viktor Christiansson maakte na lang blessureleed weer zijn eerste minuten. 

De Alkmaarders openden al vroeg de score. Na goed voorbereidend werk van Richonell Margaret en Sem Dirks kwam de bal voor Bram Franken. De middenvelder schoot hard raak in de linkerhoek.

Voor de voeten
Ro-Zangelo Daal had enkele minuten later al de tweede treffer op zijn schoen, maar mikte oog-in-oog met Rijk Janse naast. Ruim twintig minuten later was het wel raak. De Kasteelheren kregen de bal niet weg, waarna Iman Griffith tot een schot kwam. Janse keerde zijn inzet, maar bokste de bal voor de voeten van Daal: 2-0.

Knappe redding
Na de pauze waren Fons Gemmel, Myron van Brederode en Finn Stam dicht bij een derde goal. Aan de overzijde moest ook Jong AZ-doelman Beau Reus in actie komen. De sluitpost redde knap op een inzet van Mo El Kharbachi.

Rentree Christiansson
Ook maakte Christiansson zijn rentree op het veld. De middenvelder kampte ruim tien maanden met blessureleed, maar draait weer volop mee in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Margaret en Bashir
In de slotfase waren beide teams nog gevaarlijk. Margaret schoot van dichtbij op de Sparta-keeper en aan de overzijde kreeg Aaron Bashir ook een goede kans. Er werd echter niet meer gescoord, waardoor het oefenduel eindigde in 2-0.

Martens: 'Juiste intensiteit'
"We hebben een uur lang gespeeld als het team dat we willen zijn", vertelt trainer Maarten Martens. "We brachten de juiste intensiteit en daarmee vergroot je de kans op een goed resultaat. Het laatste half uur werd het wat minder, daar ben ik dan ook niet zo tevreden over. Ook is het duidelijk dat we nog moeten werken aan het afmaken van kansen."

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ - Jong Sparta Rotterdam 2-0 (2-0)

Oefenwedstrijd

Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Fons Gemmel (68. Twisk / 81. Franken), Joey Jacobs (58. Maxim Dekker), Tijs Velthuis (58. Viktor Christiansson), Sem Dirks (46. Misha Engel); Nick Twisk (46. Finn Stam), Richard Sedláček (46. Mees Kaandorp), Bram Franken (58. Jurre van Aken); Ro-Zangelo Daal (46. Ricuenio Kewal), Iman Griffith (68. Margaret), Richonell Margaret (46. Myron van Brederode). 
Basisopstelling Jong Sparta Rotterdam: Rijk Janse; Joshua Adney, Dylan van Wageningen, Jair Haakmat, Jay den Haan; Constantijn Schop, Achraf Madi, Marcus Scholten; Mo El Kharbachi, Pepijn Doesburg, Marouane Afakar.

Scoreverloop: 8. Franken 1-0, 33. Daal 2-0.
Gele kaarten: -
Rode kaarten: -