Jong AZ na bizar moment onderuit

Jong AZ na bizar moment onderuit

Gepubliceerd op 17 januari 20, 21:53

BREDA- Jong AZ heeft vrijdag verloren van NAC. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk ging met 3-1 onderuit. Alle goals vielen na een uiterst curieus moment in de eerste helft, waarin het afkeuren van een AZ-goal vele wenkbrauwen deed fronsen.

NAC slaagde er in de openingsfase in de bezoekers onder druk te zetten en kwam tot twee kansen. Jasper Schendelaar bracht redding op een schot van Mounir El Allouchi en zag Othmane Boussaid de bal naast krullen. Aan de overzijde ging de eerste de beste Alkmaarse kans er direct in. De goal van Félix Correia werd om curieuze reden echter afgekeurd.

Verbazing
Jong AZ was vol in de aanval toen vanuit het NAC-publiek een tweede bal het veld op werd gegooid. Correia liet een paar seconden later voormalig AZ-goalie Nick Olij kansloos, maar scheidsrechter Christiaan Bax besloot het doelpunt af te keuren. De beslissing leverde resulteerde in Alkmaarse verontwaardiging, maar ook van NAC-zijde waren er veel verbaasde blikken.

NAC slaat toe
De uitploeg had een flinke domper te verwerken, maar bleef in het restant van de eerste helft vrij eenvoudig op de been. Na rust hielden de jongelingen (de AZ-selectie had een gemiddelde leeftijd van 18,9 jaar) het echter niet vol en opende Arno Verschueren op aangeven van ex-AZ’er Robin Schouten de score. Via opnieuw Verschueren en Huseyin Dogan liep de score op naar 3-0.

Church
De eerste wedstrijd ooit van Jong AZ in het Rat Verlegh Stadion leek beslist, maar de Alkmaarders toonden karakter door in de slotfase op zoek te gaan naar de 3-1. De ‘eretreffer’ kwam er ook. Pogingen van Kenzo Goudmijn en Thijs Oosting gingen nog over en in Olijs handen; vlak voor tijd was het toch raak. Joerie Church maakte op aangeven van Richard Sedláček zijn eerste goal van het seizoen.

Vonk: ‘Bizar moment’
“NAC zette ons vast, maar na een minuut of tien hadden wij het beter voor elkaar”, zag Vonk. “Dat mondde ook uit in de goal, die tot ieders verbazing werd afgekeurd. Een bizar moment. Tot aan de rust was het duel vervolgens in evenwicht, daarna schakelde NAC een tandje bij en hielden wij het niet meer vol. Mooi dat we ons na de 3-0 nog herpakten en met 3-1 van het veld stappen in plaats van een grote nederlaag. Daarvoor verdient deze piepjonge ploeg de complimenten.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
NAC Breda - Jong AZ 3-1 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling NAC Breda: Nick Olij; Robin Schouten, Jan Paul van Hecke, Roger Riera, Pele van Anholt; Arno Verschueren, Ivan Ilic (67. Yassine Azzagari), Mounir El Allouchi (71. Sydney van Hooijdonk); Luka Ilic (80. Joshua Bohui), Huseyin Dogan, Othmane Boussaid.
Opstelling Jong AZ: Jasper Schendelaar; Joerie Church, Joey Jacobs, Maxim Gullit (46. Justin Bakker), Mauro Savastano; Thijs Oosting, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn; Félix Correia (60. Richard Sedláček), Des Kunst (73. Justin Baas), Richonell Margaret.

Scoreverloop: 57. Verschueren 1-0, 66. Verschueren 2-0, 72. Dogan 3-0, 86. Church 3-1.
Gele kaarten: I. Ilic, Van Hecke, Schouten (NAC Breda), Goudmijn (Jong AZ).
Rode kaarten: -
Scheidsrechter: Christiaan Bax.
Toeschouwers: -  

Foto's: Soccrates Images