Jong AZ voor inhaalduel naar Oss

Jong AZ voor inhaalduel naar Oss

Gepubliceerd op 23 januari 22, 11:25

ZAANSTAD- Voor Jong AZ staat maandag een ontmoeting met TOP Oss, de nummer zeventien van de competitie, op het programma. Om 20:00 uur wordt afgetrapt in het Frans Heesen Stadion in Oss.

De ontmoeting met TOP Oss zou voor Jong AZ de eerste van 2022 worden. Het duel werd echter uitgesteld door verschillende coronagevallen. De KNVB wist voor maandag een gaatje te vinden om het duel in te halen.

Debutanten
Jong AZ kende met een 2-0 zege op VVV-Venlo een uitstekende generale repetitie voor het duel met TOP Oss. Niet alleen vanwege het resultaat, ook doordat er meerdere basisdebutanten op het veld stond. Zo stonden Lewis Schouten, Mexx Meerdink en Misha Engel voor het eerst aan de aftrap tegen de Venlonaren.

Verrassende zege


Zege in Helmond
TOP Oss was vlak voor de winterstop eveneens succesvol tegen VVV: de Brabanders gingen er met een 3-2 overwinning vandoor. Middenvelder Rick Stuy van den Herik was de gevierde man met een doelpunt en een assist. Afgelopen vrijdag voegden de Ossenaren daar een 1-3 overwinning op Helmond Sport aan toe. Kay Tejan, die vorig jaar nog in de Tweede Divisie speelde, scoorde een hattrick. Tussen VVV en Helmond door werd met 0-2 verloren van ADO Den Haag.

Richonell Margaret
AZ heeft dit seizoen met Richonell Margaret een huurling ondergebracht bij TOP Oss. De aanvaller kwam vorige week tegen ADO als invaller binnen de lijnen. Dat was zijn twintigste opwachting van het seizoen (acht basisplaatsen). Margaret kwam vooralsnog tot één doelpunt en twee assists voor de Brabanders.


Goals en assists
Tejan is door zijn hattrick de topscorer van de Ossenaren. De spits was in 21 wedstrijden goed voor negen goals. Rik Stuy van den Herik en Joshua Sanches gaven de meeste assists: vijf. 

Terug naar België
Mathieu De Smet is in de winterstop teruggekeerd naar Zulte Waregem. TOP huurde de middenvelder het afgelopen halfjaar van de Belgen. 

Vier keer winst
Jong AZ en TOP Oss stonden negen keer eerder tegenover elkaar. De Alkmaarders wonnen vier keer, de Ossenaren vijf keer. Waar Jong AZ elf keer scoorde, deed de tegenstander van komende zondag dat zestien keer. 

Ultieme revanche
Zondag winnen van TOP Oss zou voor Jong AZ de ultieme revanche op het voorgaande seizoen betekenen. De tegenstander uit Noord-Brabant was toen in beide ontmoetingen te sterk voor de beloften. Deze jaargang was de eerste slag voor de Alkmaarders. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 1-0 door een late goal van Griffith. Voor Margaret was aan de kant van TOP Oss een basisplek ingeruimd. Hij speelde de hele wedstrijd.


Arbiter
De wedstrijd tussen Jong AZ en TOP Oss staat onder leiding van Luca Cantineau. Hij wordt geassisteerd door Jordi Been en Alwin Steeg. Preston Henshuijs is aangewezen als vierde official.

Live
TOP Oss - Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en live te zien op ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. Door de landelijk geldende coronamaatregelen is er geen publiek toegestaan. Er is dan ook geen kaartverkoop.

Jong Ajax
Na de ontmoeting van maandag heeft Jong AZ anderhalve week rust. Op 4 februari staat een ontmoeting met Jong Ajax op het programma. Jong AZ zal zich daarvoor naar De Toekomst begeven.

Programma Keuken Kampioen Divisie
Zondag:
Telstar - Jong Ajax

Maandag:
TOP Oss - Jong AZ

Dinsdag:
Excelsior Rotterdam - ADO Den Haag

Wedstrijd

1
Netherlands Keuken Kampioen Divisie 2021/2022
TOP Oss - AZ
maandag 24 jan 2022, 20:00
Wedstrijd informatie
0